Hirdetés

Önállóan indul a nemzeti liberális párt a választásokon

Megerősítette péntek este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, hogy alakulata önállóan indít jelölteket a jövő évi választásokon.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Önállóan indul a nemzeti liberális párt a választásokon
Fotó: Hargita Népe Archív

Nicolae Ciucă a párt vezetőtestületének sinaiai ülését követően azt nyilatkozta, egyöntetűen hozták meg ezt a döntést, és „optimizmussal, ambícióval, egységben” vágnak neki a 2024-es választási évnek, „A magunk erejéből” mottóval. „Megvan hozzá a kapacitásunk, az emberi erőforrásunk és a motivációnk” – fogalmazott.
A PNL elnöke ugyanakkor leszögezte, ez nem jelenti azt, hogy kilépnek a jelenlegi kormánykoalícióból, folytatják az együttműködést a Szociáldemokrata Párttal (PSD) a közös célkitűzések eléréséért. Jövőre is folytatják a közös munkát a kormányban, és ezzel párhuzamosan mindkét alakulat kidolgozza saját választási stratégiáját. A választási versenyben mindkét félnek „a jóérzés határain belül kell maradnia, nem szabad átlépni a vörös vonalakat” – fogalmazott Ciucă.
Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint arra a kérdésre, hogy a PSD-vel való közös kormányzás szerinte rontott-e a párt megítélésén, Ciucă azt mondta, az emberek „nagyon jól megértették”, miért volt szükség erre.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!