Nyolc hónap alatt elérte az egymilliárdot a visszaváltott italcsomagolások száma

Kevesebb mint nyolc hónappal a betétdíjas rendszer (SGR) elindítása után elérte az egymilliárdos lélektani határt a visszaváltott italcsomagolások száma – közölte hétfőn a környezetvédelmi minisztérium.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Nyolc hónap alatt elérte az egymilliárdot a visszaváltott italcsomagolások száma
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

A visszaváltott csomagolóanyagok nagy részét a PET-palackok teszik ki, „amelyek sorba állítva ötször megkerülhetnék a Földet” – idézték Mircea Fechet tárcavezetőt a minisztérium Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. Erre az évre 3,2 milliárd csomagolóanyag begyűjtését tűzték ki célul, és a tárcavezető szerint ez teljesíthető, mert „elképesztően” reagált a lakosság a kezdeményezésre. „Hálás és büszke vagyok mindannyiuk elszántságáért és erőfeszítéseiért. Együtt valódi változást érünk el. A zöldebb jövő felé vezető utunk folytatódik” – fogalmazott.

A minisztérium szerint folyamatosan ellenőrzik a begyűjtő automaták kapacitását, és a zsúfolt helyeken intézkedéseket hoznak a folyamat zökkenőmentessé tételére. Az átlagos várakozási idő az automatáknál „néhány perc”, a sorban állók számától és az automata működőképességétől függően – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!