Levonhatnák a vállalkozások adójából az állam tartozásait, a szenátus jóváhagyta a törvénytervezetet

Elfogadta első házként a szenátus azt az RMDSZ-es törvényjavaslatot, amely kimondja: az államnak fizetendő adóból vonják le azokat a tartozásokat, amelyekkel az állam tartozik a vállalkozónak – közölte kedden az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Levonhatnák a vállalkozások adójából az állam tartozásait, a szenátus jóváhagyta a törvénytervezetet
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

Mint részletezték, a tervezet előírja, hogy ha egy alkalmazott betegszabadságot vett ki, és azt a munkaadó kifizette neki, az állam pedig még nem utalta vissza az összeget az Egészségügyi Biztosítási Pénztár pénztárából, a tartozást az adóügyi hivatalnak le kell vonnia az adókból és illetékekből, amelyekkel a vállalkozás tartozik az államnak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

„Olyan államot akarunk, amely többet ad a tisztességes vállalkozóknak, adófizetőknek, és megbünteti az élősködőket, ügyeskedőket. Az állam segítse, ne akadályozza a gazdaságot, a vállalkozókat – idézte a közlemény Fejér László Ödön, az RMDSZ szenátusi frakcióvezető-helyettese nyilatkozatát.

Az RMDSZ javaslatát, amelynek kezdeményezője Miklós Zoltán képviselő, Tánczos Barna szenátor tartotta fenn a felsőház szakbizottságaiban. A javaslat a képviselőházi szavazást és a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követően léphet érvénybe, az alkalmazási szabályozását pedig a Pénzügyminisztérium köteles 30 napon belül kidolgozni és közzétenni – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!