Kilátás a kórházi ágyból: kampányt indított a rendőrség

HN-információ

A túlzott sebesség veszélyeire próbálja meg felhívni a figyelmet a rendőrség egy kedden elindított kampánnyal, amelynek a Kilátás a kórházi ágyból címet adták.

A rendőrök egy kórházi ágyat helyeztek el kedden délelőtt a Bukarestet Konstancával összekötő autópálya melletti OMV-benzinkútnál, ezzel indították az augusztus 10-e és szeptember 30-a közti országos kampányukat.

„A túlzott sebesség okozta legtöbb súlyos közúti baleset nyáron, a szabadságok idején következik be, amikor az emberek nyaralni sietnek – hegyvidékre, tengerpartra. Az emberek sokszor választanak szép kilátást biztosító szállást nyaralásukhoz. A vakációzni siető gépkocsivezetők azonban nem gondolnak arra, hogy a nagy sebesség miatt egy másfajta kilátásban is részük lehet: a kórházból nyíló kilátásban” – áll a kampány szövegében.

A közlekedésrendészet különböző akciókkal akarja felhívni a sofőrök figyelmét a kockázatokra, amelyeket akkor vállalnak, ha nem tartják be a követési távolságot, nem igazítják sebességüket az útviszonyokhoz, és főként, ha nem tartják be a sebességkorlátozást – mondta Grigore George főfelügyelő, a rendőrség közlekedésrendészeti osztályának megbízott vezetője.

A rendőrség szórólapokkal, videóanyaggal, rádiócsatornákon sugározott közhasznú hirdetéssel, a közösségi hálón közzétett üzenetekkel készült a kampányra, de a nyaralni vágyók is belefuthatnak a hirdetésbe a szállásfoglalási oldalakon „nagyon jó ajánlat” cím alatt, amelyre rákattintva a www.vederedinspital.ro weboldalra jutnak.

HN-információ

 




Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!