Hirdetés

Kelemen Hunor szerint november végén kell tartani az államelnök-választást

Kelemen Hunor azt fogja támogatni, hogy november 30-án tartsák az államelnök-választás első fordulóját, és december 8-án a másodikat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Kelemen Hunor szerint november végén kell tartani az államelnök-választást
Fotó: RMDSZ

Az RMDSZ elnöke az RFI televiziónak nyilatkozott erről, miután Marcel Ciolacu kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a pénteki kormányülés elején bejelentette, hogy hétfőre konzultációra hívja a parlamenti pártok vezetőit az államelnök-választás időpontjáról.

Kelemen nehezményezte, hogy a kormány nem tartja magát a korábban bejelentett dátumokhoz. „Hogy bízhatsz azokban, akik bejelentettek egy menetrendet, és utána nem tartják be a szavukat? Nem ez az első eset. (...) Én úgy látom, hogy tartaniuk kellett volna magukat a már meghozott döntéshez. Itt van előttem a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai bizottságának döntése, amely szerint a kitűzött dátumok szeptember 15. és szeptember 29. (...) Azt hiszem, végül valamikor novemberben lesznek a választások, mert annak lehetőségét már elveszítettük, hogy szeptemberben választásokat tartsunk” – idézte Kelement Hunor tévényilatkozatát az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!