Hirdetés

Január 24-ig pályázhatnak támogatásra a fiatalok 

A sofőriskola költségeinek fedezésére pályázhatnak szerény anyagi körülmények között élő fiatalok, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a gépjárművezetői engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében – közölte kedden lapunkkal A Közösségért Alapítvány.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Január 24-ig pályázhatnak támogatásra a fiatalok 
Fotó: Illusztráció

A közleményben emlékeztetnek: a nyolcadik alkalommal kiírt programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia anyagi támogatásával. Mint részletezték: a C és CE, valamint a D és DE kategóriás hajtási engedélyek megszerzéséhez szükséges életkor 18, illetve 21 évre történt csökkentésével megnőtt a program szerepe a hátrányos helyzetű fiatalok munkaerőpiaci integrálásában.

A támogatásra 18 és 25 éves fiatalok pályázhatnak, a B, C, D kategóriájú – beleértve a traktor-, trolibusz- és villamosjogosítványokat is – gépjárművezetői engedély költségeit fedezi a program. A pályázatokat postán vagy online lehet benyújtani. Mint írták, az egyszerű jelentkezési űrlaphoz öt iratot kell mellékelni: motivációs levelet, szociális helyzetfelmérést, a mentor támogató nyilatkozatát, a sofőriskola árajánlatát és a tanulmányi igazolást. Ezenkívül előnyt jelent a munkáltatói igazolás, valamint egy civil szervezet vagy állami intézmény támogató nyilatkozata. További részletek és a jelentkezési űrlap elérhető A Közösségért Alapítvány honlapján.

A közlemény szerint a program eddigi hét kiírásában összesen 143 fiatal vizsgázott sikeresen B, C, D kategóriára, valamint átalakított személygépkocsira és mezőgazdasági vontatóra, további 41 fiatal pedig a tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül. 
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!