Hirdetés

Izrael drónokkal támadta meg Iránt péntek hajnalban

Izrael drónokkal támadta meg Iránt, csütörtökön éjszaka és pénteken hajnalban is robbanásokat hallottak Iszfahán városának közelében – írja a The Times of Izraelre hivatkozva a Maszol. Az iráni hírügynökségek a Forradalmi Gárda tisztviselőit idézve azt írták, hogy három izraeli drón találta el az iszfaháni légibázist, de azt állítják, hogy ezek nem okoztak kárt.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Izrael drónokkal támadta meg Iránt péntek hajnalban
Katonai drón. Illusztráció Fotó: Pexels

A Fars hírügynökség szerint három robbanást hallottak az Iszfahán melletti Sékari katonai légibázis közelében. A helyi média szerint a városban nukleáris létesítmények is vannak, de ezeket biztonságos helyen tartják. Az index.hu beszámolója szerint amerikai kormánytisztviselők megerősítették, hogy Izrael előzetesen figyelmeztette az Egyesült Államokat csütörtökön a pontos részletek ismertetése nélkül, hogy katonai műveletet fognak végrehajtani Irán ellen. A CNN szerint Izrael arról is biztosította a szövetségesét, hogy az iráni nukleáris létesítményeket nem veszik célba.


Hirdetés

A telex.hu a BBC-re hivatkozva azt írta: megugrott a kőolaj és az arany ára a nemzetközi piacokon az Irán elleni állítólagos izraeli dróntámadás hírére. A Brent típusú olaj hordónkénti ára 1,7 százalékkal emelkedett, jelenleg 88 dollárt adnak érte. Elemzők attól tartanak, hogy a közel-keleti konfliktus elmélyülése gondokat okozhat az üzemanyag-ellátásban. Az izraeli támadás előzménye, hogy Irán százhetven drónt, százhúsz ballisztikus rakétát és harminc robotrepülőgépet indított Izrael felé szombaton, ezek 99 százalékát semmisítették meg, nagy részük el sem érte Izrael légterét.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!