Hirdetés

Iohannis a tanárokhoz: továbbra is kiállok a fizetésemelések mellett

Klaus Iohannis hétfőn kijelentette, továbbra is kiáll a tanári fizetések 2024. január elsejétől történő megemeléséért, és továbbra is támogatni fogja, hogy megvalósuljanak a kormány ígéretei, amelyeket a nyár elején tett a tanügyi alkalmazottaknak.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Iohannis a tanárokhoz: továbbra is kiállok a fizetésemelések mellett
Fotó: Klaus Iohannis/Facebook

Iohannis a bukaresti 162-es számú iskola tanévnyitóján vett részt Ligia Deca oktatási miniszterrel és Clotilde Armand fővárosi első kerületi polgármesterrel együtt.

A tanárokhoz intézett felszólalásában abbéli meggyőződését hangsúlyozta, hogy az oktatók elengedhetetlen szerepet játszanak az ország jövőjének alakításában.

– Az idei béremelések egy lépést jelentenek a helyes irányba, de egyértelmű, hogy önök többet érdemelnek. A tanügyi bérek átlagban 25 százalékos emelése akkor valósult meg, amikor önök felhívták a társadalom figyelmét az oktatói szakma fontosságára. Továbbra is kiállok a 2024. január elsején kezdődő fizetésemelések mellett, és biztosítom önöket, hogy határozottan támogatom azokat a lépéseket, amelyek révén megvalósulnak a kormány idén nyáron tett ígéretei

– fogalmazott az államfő.

Iohannis megemlítette a tanügyi infrastruktúra korszerűsítését célzó számottevő beruházásokat is, amelyeket egyrészt az Országos Helyreállítási Alapból, másrészt az államkasszából finanszíroznak.

– Több mint egymilliárd euróról van szó, amelyet új, modern bútorokra, a legújabb informatikai berendezésekre, új laboratóriumokra és taneszközökre fordítunk. Ezáltal több mint 5600 iskola számára biztosítunk modern oktatási környezetet – mondta.

Arról is beszélt, hogy az új tanügyi törvény bátorítja a tanárok elhelyezkedését a hátrányos helyzetű települések iskoláiban – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!