Hirdetés

Gyakorlatba ültethetik az ösztöndíjak megítélésének új szabályait

Megjelentetésre elküldte a Hivatalos Közlönynek az iskolai ösztöndíjak megítélésének keretmódszertanát az Oktatási Minisztérium.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Gyakorlatba ültethetik az ösztöndíjak megítélésének új szabályait
Illusztráció Fotó: Asztalos Ágnes

A szaktárca Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzés szerint a dokumentum előírja, hogy mindegyik osztályban a legjobb eredményeket elért tanulók 30 százaléka jogosult az érdemösztöndíjra; ha többen elérték a legalább 9,50-es tanulmányi átlagot, a kedvezményezettek köre bővíthető, hogy valamennyien részesüljenek a juttatásból. Az ötödik osztályos tanulók az első két tanulmányi modulban elért jegyeik, a kilencedikesek a felvételi jegyük alapján részesülhetnek érdemösztöndíjban. Érdemösztöndíjat kapnak továbbá az iskolai tantárgyversenyek megyei szakaszán első, második vagy harmadik díjat nyert tanulók, valamint a nemzetközi olimpiákra készülő szűkített keretek tagjai is.

Szociális ösztöndíjat az egyszülős családból származó diákok kapnak – beleértve azokat is, akiknek egyik szülőjük elhunyt –, a családtagonkénti átlagjövedelemtől függetlenül – idézte a minisztérium bejegyzését az Agerpres hírügynökség.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!