Hirdetés

Felszámoltak egy Romániában is tevékenykedő drogkereskedő bűnszervezetet 

Az Eurojust pénteken bejelentette, hogy négy európai ország rendőrei felszámoltak egy kábítószer-kereskedő bűnszervezetet, amely több millió tablettát csempészett az északi országokba – írja az AFP.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Felszámoltak egy Romániában is tevékenykedő drogkereskedő bűnszervezetet 
Illusztráció Fotó: Ewa Urban, Pixabay

A hágai székhelyű intézmény tájékoztatása szerint az észt, finn, román és szerb rendőrség 47 gyanúsítottat tartóztatott le és több mint hatmillió tablettát foglalt le. Az Európa-szerte tevékenykedő csoport szerbiai bűnszervezetektől vásárolta a drogot.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A depresszió, epilepsziás rohamok és álmatlanság kezelésére használt tablettákat gumiabroncsokba, teherautókba és ruhákba rejtették, majd Romániába szállították. Innen Észtországba és más skandináv országokba, például Finnországba és Norvégiába kerültek, ahol a bűnszervezet tagjai az utcán árulták a készítményeket. A lefoglalt tabletták értékét 12,5 millió euróra becsülte az Eurojust. A 47 személyt az Eurojust és az Europol által koordinált nagyszabású rendőrségi akció keretében tartóztatták le. Ezt megelőzően egyszerre 61 helyszínen tartottak házkutatást Romániában, Szerbiában és Finnországban. A rendőrség mobiltelefonokat, lőfegyvereket és luxusautókat is lefoglalt az akció során – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!