Feloldják a forgalomkorlátozást az Olt völgyében, a 7-es országúton

Szerda este 20 órától megszűnik a forgalomkorlátozás Romániában, a 7-es országút Déli-Kárpátokat átszelő Olt-völgyi szakaszán – jelentette be Sorin Grindeanu közlekedési miniszter.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Feloldják a forgalomkorlátozást az Olt völgyében, a 7-es országúton
Illusztráció Fotó: Barabás Pál-Hajnalka

Az ország legforgalmasabb tranzitútvonalát a magyar határtól (Csanádpalota – Nagylak II.) Bukarestig vezető A1-es autópálya még hiányzó, Nagyszeben és Pitești közötti részének építése – a szükséges erdőirtás elvégzése – érdekében július 8-tól óta zárták le napközben, így az Olt völgyén az utóbbi hónapban csak éjszaka lehetett áthaladni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A tárcavezető elégedetten nyilatkozott arról, hogy a Bojca (Boița) és Cornetu-kolostor közötti 30 kilométeres sztrádaszakasz török építője a vállalt határidőn belül elvégezte a munkát. Grindeanu megköszönte a miniszterelnök támogatását és az autósok türelmét, amiért megértették, hogy az autópálya-építés érdekében erre az áldozatra szükség volt.

2020-ban kezdték építeni az első Erdélyt az Ókirálysággal összekötő, a Kárpátokat átszelő 123 kilométeres autópályát Pitești és Nagyszeben között. Eddig 13 kilométernyi részt adtak át a forgalomnak Szeben megyében. Az A1-es sztráda a Bojca–Cornetu térségben a 7-es országúttal és a 200-as vasúti fővonallal együtt az Olt völgyén fog áthaladni. Ez az útvonal a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) 4-es folyosójának része. A 7-es országutat 2022-ben naponta átlagosan több mint tízezer jármű vette igénybe – írta az MTI.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!