Hirdetés

Ezer kilométer autópálya jövő héttől

Az erdélyi autópálya Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közti szakaszának jövő heti átadásával a romániai autópályák hossza eléri a mérföldkőnek tekintett ezer kilométert – jelentette ki kedden Prahova megyében Sorin Grindeanu.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ezer kilométer autópálya jövő héttől
Illusztráció Fotó: Molnár Szabolcs, Pixabay

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a közlekedési miniszter Marcel Ciolacu kormányfő társaságában a Ploieşti–Buzău-sztráda 1-es és 2-es szakaszát látogatta meg. Grindeanu a sajtónak elmondta, hogy a Mizil és Pietroasele közti autópályaszakaszon késésben vannak a munkálatok, de az ütemük várhatóan fel fog gyorsulni. Megemlítette a minisztériumnak azt a célkitűzését, hogy jövőre Craiovától Konstancáig sztrádán lehessen eljutni.

A miniszter kitért arra is, hogy a 2,1 milliárd eurós forrásmegvonás az EU helyreállítási alapjából nem érintette a közlekedési minisztérium beruházásait. Így például az Országos Helyreállítási Tervbe (PNRR) foglalt vasúti gördülőállomány-fejlesztést az EU modernizációs alapjából fogják finanszírozni – magyarázta.

Marcel Ciolacu kormányfő ehhez hozzátette, hogy a PNRR-ből forrásmegvonás miatt kikerülő összes beruházást vissza nem térítendő uniós forrásokból fogja fedezni a kormány.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!