Hirdetés

Elköltötték az összes pénzt

A 2022-es évben rendelkezésére álló összes pénzt felhasználta a fejlesztési minisztérium a Regionális Operatív Program keretéből, ami azt jelenti, hogy Románia nem küld vissza el nem költött pénzt az Európai Uniónak – közölte szerdán az RMDSZ Cseke Attila tárcavezetőre hivatkozva.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elköltötték az összes pénzt
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

„Annak ellenére, hogy 2021-hez képest idén bátrabb célokat, több pénz lehívását tűztük ki célul, és annak ellenére, hogy a fejlesztési minisztérium Regionális Operatív Programmal dolgozó csapata jelentősen kisebb volt, minden kitűzött célt elértünk és túlteljesítettünk. Ez azt jelenti, hogy el nem költött pénzt nem küld vissza Románia az uniónak, minden rendelkezésre álló erőforrást a települések fejlesztésére költöttünk” – idézte a közlemény Cseke Attilát.

A közlemény szerint 1,17 milliárd eurót kellett Romániának elköltenie 2022-ben a Regionális Operatív Programból ahhoz, hogy az unió ne csökkentse a finanszírozást. Ezt a célt a fejlesztési minisztérium elérte és meghaladta. Cseke Attila miniszteri mandátumának mindkét évében elérte a szaktárca a kitűzött célt, és idén 357 millió euróval meghaladta. Ez azt jelenti, hogy 2023-ban könnyebb lesz felhasználni a rendelkezésre álló erőforrásokat – idézte a közlemény a fejlesztési minisztert.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!