Elkezdődött az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programja

Elkezdődött az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programja. A szórványvidékeken működő Afterschool program során a pedagógusok nemcsak a házi feladatokban segítik a gyerekeket, hanem különféle készségfejlesztő foglalkozásokat is biztosítanak számukra – közölte kedden lapunkkal az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elkezdődött az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programja
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

A közlemény szerint 13 megye (és Bukarest) 64 iskolájában 190 pedagógus közreműködésével szeptember 23-án, hétfőn kezdődött el a Délutáni oktatási program, amelyben idén 2904 gyermek vesz részt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

„Az Afterschool legnagyobb sikerét a folyamatosan növekvő érdeklődés mutatja számunkra, illetve egyes településeken az elmúlt években tapasztalható megnövekedett diáklétszám. Több helyszínen azt láttuk, hogy az utóbbi időszakban a programnak köszönhetően sikerült stabilizálni a gyereklétszámot és elkerülni azt, hogy a magyar oktatás megszűnjön. A 2019 óta működő Délutáni oktatási program elmúlt 6 éve alatt összesen 14 030 diák vett részt a foglalkozásokon” – idézte a közlemény Nagy Zoltán Leventét, a programot szervező Iskola Alapítvány elnökét.

A délutáni oktatást igénylő, több mint 2500 család 66 százaléka magyar, 14 százaléka román, 18 százaléka vegyes nemzetiségű, 2 százalék egyéb, a romántól és a magyartól eltérő nemzetiségű.

Mint részletezték: a program hozzájárul a mindennapi meleg ebéd költségeinek fedezéséhez is, ezzel is közvetett anyagi segítséget nyújtva a családoknak. Idén 2395 gyermek ebédköltségeit az alapítvány biztosítja, míg 509 diák az Egészséges ebéd program részeként kap meleg ételt.

A program hosszú távú célja továbbra is az, hogy vonzóbbá tegye az anyanyelvi oktatást, támogassa a magyar identitás megőrzését, és erősítse a magyar iskolák szerepét a szórványvidékeken is. A délutáni oktatási program finanszírozását Magyarország Kormánya biztosítja – olvasható a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!