Hirdetés

Elkezdődött az előkészítő osztályok beiratkozási időszaka, a bürokrácia a régi

Április 11-től május 14-ig fogadják a tanintézetek a beiskolázási kérelmeket az előkészítő osztályba történő beiratkozás első szakaszában.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elkezdődött az előkészítő osztályok beiratkozási időszaka, a bürokrácia a régi
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az Agerpres hírügynökség emlékeztetett: a beiratkozási ütemterv szerint május 14. és 17. között a lakhelyük szerinti körzeti iskolába jelentkezők, majd május 20. és 27. között a lakhelyük szerinti iskolától eltérő tanintézetbe felvételt kérelmezők igényléseit dolgozzák fel. Május 28-án rendezik azoknak a gyermekeknek a helyzetét is, akiket helyhiány miatt nem vettek fel a kiválasztott tanintézetbe, de szüleik igényelték, hogy a körzeti iskolában tartsák fenn a helyet számukra erre az esetre. Május 29-én közzéteszik az előkészítő osztályba felvett tanulók listáját és a szabadon maradt helyek számát. A beiratkozás második szakasza május 31-én kezdődik, és június 7-éig fogadják az igényléseket.


Hirdetés

Felemás beiratkozás
Csütörtökön rajtolt az előkészítő osztályokba való beiratkozás első szakasza. Bár egy tavaly érvénybe lépett törvény reményt adott arra, hogy idén már nem lesz szükség dossziéba összegyűjtött eredeti és fénymásolt dokumentumokra, a szabály maradt a régi. Azaz a szülőknek mindenképp személyesen be kell menniük abba a tanintézetbe, ahová be szeretnék íratni gyereküket, és magukkal kell vigyék személyi igazolványukat, a gyermek születési bizonyítványát, továbbá, ahol szükséges, az óvoda ajánlását vagy a Megyei Erőforrás és Nevelési Tanácsadó Központ bizonylatát az iskolaérettségről (e két utóbbira akkor van szükség, ha a kisgyerek augusztus 31-ig még nem tölti be a hatodik életévét, vagy ha nem járt napközibe). Ha a szülő nem abban a körzetben akarja beíratni gyerekét, ahová tartoznak, további hivatalos papíralapú igazolásokra lehet szükség. A beiratkozáshoz egy típusnyomtatványt is ki kell tölteni, ezt lehet online is, de érvényesítése az adott iskolában történik. Az iratokat május 14-ig kell benyújtani, az adatokat egy informatikai rendszerbe vezetik be, amely a gyermeket május 17-ig „osztja el” az induló előkészítő osztályokba.                Asztalos ÁgnesHirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!