Életét vesztette a bukaresti magyar nagykövetség diplomatája

Életét vesztette közlekedési balesetben a bukaresti magyar nagykövetség egyik diplomatája. A csütörtöki halálos kimenetelű szerencsétlenség a Temesvár és Lugos közötti autópálya-szakaszon történt – közölte a Temes megyei rendőrség.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Életét vesztette a bukaresti magyar nagykövetség diplomatája
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint Zoriţa Mircov rendőrségi szóvivő elmondta: a balesetet egy fával megrakott nyerges vontató okozta, amely a szalagkorlátot áttörve a szemközti forgalmi sávokra sodródott, és több személygépkocsival ütközött. Egy Magyarországon bejegyzett, diplomata-rendszámú autó utasa a helyszínen életét vesztette. Rendőrségi források szerint a halálos áldozat a bukaresti magyar nagykövetség diplomatája.

Utóbb a Temes megyei rendőrség arról tájékoztatott, hogy a Temesvárról Lugos irányába tartó kamion gumidefektet kapott, átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd frontálisan ütközött egy személygépkocsival, amelyet egy 60 éves férfi vezetett. A nyerges vontató két további járművel is ütközött. A 60 éves férfi a balesetben életét vesztette.

A rendőrség gondatlan emberölés gyanújával vizsgálódik az ügyben. Romániai és magyarországi lapértesülések szerint az áldozat Vágó Ferenc, Magyarország bukaresti konzulátusának konzulja.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!