Hirdetés

Egymilliónál is többször lehetne tankolni a frissen átadott kőolajtározóból

Átadták Románia legnagyobb kőolajtározóját – közölte hétfőn az OMV Petrom cég.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Egymilliónál is többször lehetne tankolni a frissen átadott kőolajtározóból
A Petrobrazi kőolaj-finomító Fotó: OMV Petrom

A 60 ezer köbméteres tározó építése két évbe tellett, s 23 millió euróba (több mint 114 millió lejbe ) került. Az építmény a Ploiești melletti Petrobrazi finomító területén található – idézte a közleményt az economedia.ro hírportál.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

„A tározó tervezése és kivitelezése a legmodernebb szabványok szerint történt, melyek fokozott biztonságot nyújtanak a működés során” – olvasható a bukaresti értéktőzsdén (BVB) közzétett tájékoztatóban. A tízemeletes lakóépületnél magasabb tartálynak dupla alumíniumfala van, és a dómfedél alatt egy belső úszó fedél biztosítja, hogy minimális mennyiségű, gáz halmazállapotú szénhidrogén kerüljön a légkörbe.

A tározóban tárolt kőolajból 1,2 millió tankolásnak megfelelő mennyiségű üzemanyagot lehet előállítani.

A tartály 15 méter magas, 53 tonnás, alumíniumból készült dómfedele a legnagyobb ilyen jellegű szerkezet Romániában. Az 1934-ben átadott Petrobrazi a második legnagyobb romániai finomító. Éves finomítási kapacitása 4,5 millió tonna kőolaj. Az osztrák–román tulajdonban lévő OMV Petrom átal működtetett létesítményben benzint, gázolajat, cseppfolyósított földgázt, kerozint és más kőolajipari termékeket állítanak elő – írta az MTI.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!