Egy chatbot segít ezentúl eligazodni a RAR ügyfeleinek

Egyszerűbb lesz felvenni a kapcsolatot a Román Gépjármű-nyilvántartási Hivatallal (RAR), ugyanis mostantól egy RAReș névre hallgató chatbot válaszol az ügyfeleknek a hivatal weboldalán – közölte lapunkkal a RAR.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Egy chatbot segít ezentúl eligazodni a RAR ügyfeleinek
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A közlemény szerint a chatbot segítségével gyorsan ellenőrizni lehet, hogy mikor jár le az autók műszaki vizsgája. A gép arra a kérdésre is válaszol, hogy mi a teendő, ha valaki elveszítette a jármű azonosító okmányát, vagy hogyan lehet időpontot foglalni a RAR egyik hivatalos képviseleténél.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

„A RAReș chatbotot úgy tervezték, hogy folyamatosan egyre hatékonyabb és barátságosabb legyen, mivel képes nagy mennyiségű információ feldolgozására és az emberi természetes nyelv megértésére. Ahogy egyre többet kommunikál a felhasználókkal, RAReș folyamatosan tanul ezekből az interakciókból, így egyre pontosabb és személyre szabottabb válaszokat és megoldásokat kínál” – olvasható a közleményben.

A Gépjármű-nyilvántartási Hivatalal ezzel a lépéssel igyekszik egyszerűsíteni a szolgáltatásairól és eljárásairól szóló információkhoz való hozzáférést, akár asztali számítógépről, akár okostelefonról látogatják a weboldalt – írták. A chatbot napi huszonnégy órában áll az ügyfelek rendelkezésére a hivatal honlapján.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!