Döntős a FCSB

HN-információ

 

 

Kettős győzelemmel jutott az idei labdarúgó Románia-kupa döntőjébe a FCSB. A fővárosi rangadón a Dinamónak nem sok esélye volt a rivális ellen, a találkozó egyetlen találata hamar, már a második percben megszületett, s noha még volt esélye a gólszerzésre a FCSB-nek, a helyzetkihasználás már nem volt sikeres. A második elödöntő visszavágója lapzárta után ért véget.

Nem tudott meglepetést okozni a Dinamo a FCSB elleni labdarúgó Románia-kupa elődöntőjének visszavágóján: szerdán késő este a Gigi Becali által tulajdonolt gárda a Național Arénában egygólos sikert aratva kettős győzelemmel jutott a sorozat idei döntőjébe. A meccs hamar eldőlt, és annak ellenére, hogy a FCSB több helyzetet is kialakított, a második percben szerzett gól döntötte el a győztes kilétét.
A két fővárosi rivális első meccsét a Dinamo pályáján a FCSB 3–0-ra nyerte, így a szerda esti meccs előtt az volt a kérdés, a „vörös kutyák” egyáltalán meg tudják-e szorítani ellenfelüket. Ám a második percben egy elletámadás végén Adrian Petre megszerezte a meccs egyetlen találatát, s noha a Dinamónak is volt néhány jónak ígérkező támadása, a találkozót többnyire a FCSB uralta, ennek ellenére több gól nem született az összecsapáson.
A Dinamo viszont még reménykedik, hiszen óvást nyújtott be a szakszövetséghez az első meccsel kapcsolatosan. A Dinamo vezetősége szerint a FCSB-nél két játékos is jogosulatlanul lépett pályára az elődöntő első összecsapásán, a kapus Andrei Vlad és a csatár Olimpiu Moruțan eltiltás miatt nem játszhatott volna. Amennyiben a szakszövetség helyt ad az óvásnak, úgy a Dinamo az első meccset 3–0-ra nyeri a zöldasztalnál és a FCSB helyett bejut a döntőbe.
A Románia-kupa második elődöntőjének első meccsén a Sepsi OSK 5–1-re nyert hazai környezetben a Politehnica Iași ellen, a visszavágót tegnap este rendezték, a mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

Bajnokik a hétvégén
Mától hétfőig rendezik a hazai 1. Liga felsőházának hetedik és az alósház kilencedik fordulóját. Ma, vasárnap és hétfőn két, holnap egy mérkőzést rendeznek az 1. Ligában.
A műsor: Felsőház, 7. forduló: ma: FC Botoşani – Astra Giurgiu (20.30); vasárnap: Universitatea Craiova – Bukaresti FCSB (21); hétfő: Kolozsvári CFR – Medgyesi Gaz Metan (20.30). Alsóház, 9. forduló: ma: Konstancai Viitorul – Academica Clinceni (18); holnap: Nagyszebeni FC Hermannstadt – FC Voluntari (17.30); vasárnap: Bukaresti Dinamo – Politehnica Iaşi (18); hétfő: Sepsi OSK – Chindia Târgoviște (18).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!