Hirdetés

Cseke Attila: elfogadták az RMDSZ módosító javaslatát, amely megmenti a települések számára fontos beruházásokat

Módosította a szenátus hétfőn a 2023/115-ös sürgősségi rendeletet, elfogadták azt az RMDSZ-es módosító javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy folytassák az Országos Beruházási Vállalat (CNI) fejlesztési minisztérium által finanszírozott beruházásait – közölte az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Cseke Attila: elfogadták az RMDSZ módosító javaslatát, amely megmenti a települések számára fontos beruházásokat
Illusztráció Fotó: Csíkmadaras község/FB

A közlemény szerint a jogszabály módosítására azért volt szükség, mert a rendelet a közpénzből fizetett beruházások leállásához, illetve az építőipari kisvállalkozások válságához és a munkaerő külföldre vándorlásához vezetett. Idézték Cseke Attilát, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetőjét. „168 beruházást sikerült megmenteni a parlamentben, olyan beruházásokat, amelyekre az RMDSZ biztosított pénzt, amikor kormányon voltunk, és amelyeket a jelenlegi kormány leállított. További több mint 700 beruházás került veszélybe a kormány rossz döntése miatt, ezek finanszírozása is biztos az RMDSZ módosításának köszönhetően” – fejtette ki a szenátor.

A közlemény ugyanakkor Tánczos Barna szenátort is idézi, aki tagja a tervezetet tárgyaló pénzügyi szakbizottságnak. „A szenátusban olyan módosításokat javasoltam, amelyekkel sikerült elérni, hogy a helyi közösségek számára fontos beruházásokat befejezzék. Biztosítottuk, hogy az Országos Beruházási Vállalat (CNI) révén megvalósuló állami beruházásokat ne akasszák meg a kormány költségcsökkentő megszorításai” – nyilatkozta Tánczos Barna.

A jogszabálytervezetről végső döntést a képviselőház hoz. A törvény ezután, majd a Hivatalos Közlönyben való megjelenést követően léphet érvénybe – áll a közleményben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!