Hirdetés

Bukarestben tüntetnek a taxisok

Több száz taxis tüntet szerdán 9 és 14 óra között a bukaresti Alkotmány (Constituţiei) és Győzelem (Victoriei) téren a taxistörvény, illetve az alternatív személyszállítási tevékenységet szabályozó jogszabály módosítását követelve.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bukarestben tüntetnek a taxisok
Illusztráció Fotó: Pixabay

A Független Taxisofőrök Jogaiért Egyesület (ADTI) elnöke, Radu Viorel az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy 500-800 taxis részvételére számítanak. Beszámolója szerint a tüntetők képviselői 12 óra 30 perctől újabb egyeztetésre ülnek össze a kormány illetékeseivel. Fő követelésük a taxistörvény, illetve az alternatív személyszállítási tevékenységet szabályozó jogszabály módosítása. „Ha a kért törvénymódosítások nem történnek meg, határozatlan ideig folytatjuk az utcai tüntetéseket” – tette hozzá.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Radu Viorel elmondta, a tiltakozók egyebek mellett

ki akarják harcolni a taxijárművek maximálisan megengedett életkorának 10 évről 15 évre emelését,

mivel – mint érvelnek – a gazdasági válság után a fuvarozócégek nem engedhetik meg maguknak, hogy új autókat vásároljanak.

Emellett azzal is elégedetlenek, hogy az alternatív személyszállítási tevékenységet szabályozó, 2019-ben elfogadott törvény a hagyományos taxizásra érvényesnél sokkal megengedőbb és lazább feltételeket szab meg a cégek számára. „Nincs semmiféle kontroll, ez irreális. Ezen alkalmazások mögött olyan befektetési alapok állnak, amelyek bármikor bármit megengedhetnek maguknak, milliárdok vannak a portfóliójukban. A helyi piac ostrom alatt áll. Tehát itt nem arról van szó, hogy valakinek baja lenne a multikkal. A helyi piac összeomlik, ha a kormány és a törvényhozók nem lépnek” – tette hozzá Radu Viorel

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!