Bővíti utasterminálját a kolozsvári nemzetközi repülőtér

Bővíti az induló járatok utasterminálját a kolozsvári nemzetközi repülőtér. A beruházás értéke 365,7 millió lej – közölte kedden az intézmény.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bővíti utasterminálját a kolozsvári nemzetközi repülőtér
Illusztráció Fotó: Kolozs Megye Tanácsa

A tájékoztatás szerint az induló járatok terminálját körülbelül 7200 négyzetméterrel, a repülőparkolót 9000 négyzetméterrel bővítik. Az új helyiségeket legújabb generációs biztonsági felszereléssel látják el, két beszállókaput alakítanak ki a külföldi, egyet a belföldi járatoknak. A fejlesztésre a megnövekedett utasforgalom és a következő időszakban várható nagyszámú járat miatt van szükség – közölte a kolozsvári légikikötő.

A beruházás összértéke 365 708 900,80 lej, ebből 129 618 899 lejt uniós finanszírozásból, 19 824 066,83 lejt az államkasszából biztosítanak.

David Ciceo, a kolozsvári nemzetközi repülőtér igazgatója rámutatott, hogy a terminál bővítése növelni fogja az utas- és poggyászellenőrzési kapacitást, és csökkenti a check-in, a biztonsági ellenőrzések és az okmányellenőrzés időtartamát.

– Ez egy nagyon fontos projekt, mivel 2023-ban az utasaink száma meghaladja a hárommilliót, és az elkövetkező években az utasforgalom növekedésére számítunk. Az év eleje óta mintegy 1,3 millió utast regisztráltunk a kolozsvári nemzetközi repülőtéren, 11 százalékkal többet, mint 2019 azonos időszakában, és mintegy 47 százalékkal többet, mint tavaly – sorolta Ciceo.

A projektet huszonnégy hónap alatt kell megvalósítani – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!