Hirdetés

Betiltották az elektromos cigaretta és a nikotinpárnák reklámozását

Döntő házként elfogadta kedden a képviselőház az elektromos cigaretták, a Vape-típusú és a dohányhevítő készülékek, illetve a nikotinpárnák (pouch) reklámozását betiltó törvénytervezetet. A jogszabályt az RMDSZ is megszavazta.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Betiltották az elektromos cigaretta és a nikotinpárnák reklámozását
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

A tervezet a reklámtörvényt és az audiovizuális sajtót szabályozó törvényt módosítja. Az RMDSZ keddi közleménye szerint a jogszabályjavaslat teljeskörűen betiltja az elektromos cigaretták, a Vape-típusú meg a dohányhevítő készülékek reklámozását, és a nikotinpárnák (pouch) népszerűsítése is tiltott lesz.

Mint részletezték, a jogszabály előírja, hogy tilos az elektromos cigaretták reklámozása televíziókban és rádiókban, oktatási és egészségügyi intézményekben, valamint azok 200 méteres körzetében, kiskorúaknak szánt folyóiratokban és kiadványokban, mozikban és előadótermekben. Ennek következtében tilos lesz az elektronikus cigaretták, a Vape-ek és a fűtött dohánytermékek reklámozásának minden formája.

Abban az esetben, ha a kereskedelmi egység nem tartja be a szabályozást, akár 50 ezer lejes büntetésre is számíthat – áll a közleményben. A törvényt illetően szinte teljes volt a konszenzus a képviselőházban: a jogszabályjavaslat 269 támogató és 2 elutasító szavazatot kapott, három képviselő tartózkodott.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!