Hirdetés

Bekérették a külügyminisztériumba az orosz nagykövetség ügyvivő megbízottját

Bekérették a külügyminisztériumba szombaton az Orosz Föderáció bukaresti nagykövetségének ügyvivő megbízottját, miután Románia területén, az ukrán határ közelében dróndarabokat találtak. Iulian Fota stratégiai ügyekért felelős államtitkár közvetítette a román fél tiltakozását Románia légterének megsértése miatt – írja az Agerpres.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bekérették a külügyminisztériumba az orosz nagykövetség ügyvivő megbízottját
Illusztráció Fotó: Illusztráció: Pixabay

A román hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatás szerint a külügyminiszter megbízásából szombaton sürgősen bekérették az orosz nagykövetség ügyvivő megbízottját, akinek Iulian Fota stratégiai ügyekért felelős államtitkár közvetítette, hogy a román fél tiltakozik Románia légterének megsértése miatt, miután szombaton olyan dróndarabokat találtak az ország területén, a román–ukrán határ közelében, amelyek az Ukrajna elleni orosz agresszióban az orosz erők által használt drónokhoz hasonlóak.

A román államtitkár elítélte, hogy az orosz erők rendszeres, indokolatlan és kegyetlen támadásokat intéznek az ukrán lakosság és a polgári infrastruktúra ellen, többek között a Duna partján, közel a román határhoz, ami veszélyezteti a környéken élő román állampolgárok biztonságát.

– Iulian Fota államtitkár határozottan felszólította az orosz felet, hogy hagyjon fel az ukrán lakosság és infrastruktúra elleni akciókkal, beleértve azokat is, amelyek bármilyen módon veszélyeztetnék a térségben élő román állampolgárok biztonságát és védelmét – olvasható a közleményben.

A védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy a román haditengerészet katonái az orosz hadsereg által használtakhoz hasonló drón darabjaira bukkantak a Tulcea megyei Plauru településtől mintegy 2,5 kilométerre.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!