Hirdetés

Az RMDSZ szóvivője megerősítette: a szövetség átlépte az ötszázalékos választási küszöböt

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Az RMDSZ szóvivője megerősítette: a szövetség átlépte az ötszázalékos választási küszöböt
Csoma Botond, Kelemen Hunor és Winkler Gyula az RMDSZ eredményváróján Fotó: Kiss Gábor / MTI

Most már biztos: elérte az ötszázalékos bejutási küszöböt, így továbbra is jelen lesz az Európai Parlamentben az RMDSZ – nyilatkozta hétfőn a Maszol portálnak Csoma Botond, az RMDSZ szóvivője. Eszerint a szövetség megtartotta mindkét mandátumát, így Winkler Gyula és Vincze Loránt folytatja a munkát az Európai Néppárt frakciójában.

Mint arról beszámoltunk, a vasárnap este nyilvánosságra hozott exit poll felmérések szerint az RMDSZ elérte a EP-képviselethez szükséges ötszázalékos országos küszöböt, a közvélemény-kutatásba azonban nem számították bele a külföldi szavazókörzetekben leadott szavazatokat. Kelemen Hunor szövetségi elnök már az exit poll adatok ismeretében bizakodóan nyilatkozott vasárnap este.

– Az exit poll adatok kerek öt százalékot adtak, én bízom benne, hogy meglesz az ötszázezer szavazat, persze meg kell várni a hivatalos eredményt. De az EP-választások tekintetében bízunk benne, hogy meglesz az öt százalék, a helyhatósági választásokon pedig úgy tűnik, sikerült megőrizni az eddigi pozícióinkat, vagyis az RMDSZ-nek közel kétszáz polgármestere lesz – jelentette ki az RMDSZ elnöke.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!