Az OTP Bank Románia elkezdi a Szülőföldön magyarul támogatások fizetését

Az OTP Bank Románia, a Szülőföldön magyarul program pénzügyi stratégiai partnere, 2024. szeptember 6-án megkezdi a 2023–2024-es tanévre szóló oktatási-nevelési, valamint hallgatói támogatások folyósítását – közölte szerdán lapunkkal a pénzintézet.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az OTP Bank Románia elkezdi a Szülőföldön magyarul támogatások fizetését
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

Mint részletezték, a kedvezményezetteknek több lehetőségük is van az OTP Bank Romániánál vezetett folyószámlákra utalt támogatások összegének felvételére vagy felhasználására.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A kifizetési folyamat hatékonyságának biztosítása érdekében a támogatások kifizetése két hónapon át folyamatosan, heti szakaszokban zajlik. Minden kedvezményezett hivatalos elektronikus értesítést kapott a mipont.hu felületen történő regisztrációnál megadott e-mail-címére, amelyben tájékoztatást kap arról, hogy a támogatás összegét pontosan mikor utalják át az OTP Bank Romániánál vezetett számlára.

Az OTP Bank Romániánál aktív számlával rendelkező kedvezményezetteknek nincs semmilyen tennivalójuk.

Esetükben a támogatás összege az e-mailben megküldött értesítésben szereplő dátumon elérhető lesz a folyószámlán. Ajánlott ugyanakkor, hogy minden kedvezményezett bizonyosodjon meg személyes adatai naprakészségéről, illetve személyi igazolványa érvényességéről. Ha adatfrissítés vagy új szerződés aláírása miatt szükséges belátogatni az OTP Bank Románia valamely bankfiókjába, az elektronikus értesítésben erre vonatkozóan külön kérés szerepel.

Az OTP Bank Romániánál számlával nem rendelkező kedvezményezetteknek számlát kell nyitniuk, akár online, akár személyesen az OTP Bank bármely bankfiókjában.

A bankfiókban történő személyes számlanyitást választó kedvezményezettek az értesítő levélben részletes tájékoztatást kapnak a számlanyitás helyéről és időpontjáról, így biztosítva a program valamennyi kedvezményezettje számára a támogatáshoz való könnyű hozzáférést.

A Szülőföldön magyarul program oktatási-nevelési, valamint hallgatói támogatást nyújt azon gyermekek és fiatalok számára, akik Romániában magyar nyelven végzik óvodai, iskolai, illetve egyetemi tanulmányaikat. A bruttó 100 000 forint értekű, 1220 lejnek megfelelő támogatás összegét közvetlenül a kedvezményezettek OTP Bank Romániánál vezetett számlájára utalják – olvasható a közleményben.

Hogyan juthatnak hozzá a kedvezményezettek a támogatás összegéhez?
•    Az OTP Bank bankkártya használatával, illetékmentesen;
•    az OTP Bank Románia, az Euronet (részletek) és a Banca Transilvania (részletek) bankautomatáinak használatával, ingyenesen, a készpénzfelvételek számától függetlenül;
•    más romániai bankok ATM-hálózatának használatával, ebben az esetben havi két ingyenes készpénzfelvétel biztosított, a további készpénzfelvételre illetéket számolhatnak fel, banktól függően;
•    az OTP Bank Románia fiókhálózatában.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!