Az ország jelentős részében visszatér pénteken a kánikula, de Székelyföldön nem

Narancssárga kánikulariadót adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hét megyére és Bukarestre. Ugyanakkor további 25 megyében sárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben. Hargita megye nincs köztük.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Az ország jelentős részében visszatér pénteken a kánikula, de Székelyföldön nem
Illusztráció Fotó: Thomas Wolter, Pixabay

Hargita megyében nem lesz kánikula a hétvégén, ellenben másodfokú (narancssárga) hőségriadó lesz érvényes Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu és Ilfov megyében, illetve Bukarestben, ezekben a régiókban pénteken 38-39 fokig emelkedhet a nappali hőmérséklet. Éjszaka sem lesz hűvösebb 20 foknál, és a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as értéket. Sárga jelzés lesz érvényben Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Szilágy, Kolozs, Fehér, Hunyad, Gorj, Szeben, Vâlcea, Brassó, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bákó, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Vaslui, Galac, Brăila, Tulcea és Konstanca megyében, ahol 34–37 fok közötti maximumok és 20 fok körüli minimumok várhatók.

Szombaton, augusztus 3-án már csak Havasalföldön, Dobrudzsában, Moldva déli részén és Olténia bizonyos területein tart ki a kánikula – idézte az ANM közleményét az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!