Az EU érdekeit védő csalásellenes stratégiát fogadott el a kormány

A kormány csütörtök esti ülésén elfogadta a 2023–2027 közötti időszakra szóló csalás elleni országos stratégiát, amely az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelmét szolgálja.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Az EU érdekeit védő csalásellenes stratégiát fogadott el a kormány
Illusztráció Fotó: Pixabay

A csalás elleni országos stratégiát Románia uniós vállalásai alapján dolgozták ki. Eszerint a csalásellenes tevékenységeket a Csalás Elleni Főosztály (DLAF) koordinálja, és ez az intézmény tartja a kapcsolatot az Európai Csalás Elleni Hivatallal (OLAF) is – derül ki a kormány pénteki közleményéből.

A csalás elleni országos stratégia (SNLAF) célja, hogy összehangolja a csalás megelőzését célzó hazai erőfeszítéseket az uniós források magas szintű és hatékony felhasználása érdekében, valamint azért, hogy Románia maradéktalanul teljesítse az EU költségvetéséhez való hozzájárulási kötelezettségeit. A SNLAF által kitűzött célok között szerepel a csalások megelőzése és felderítése, a büntetőeljárások lefolytatása és a büntetések kiszabása, illetve az elcsalt pénzösszegek visszaszerzése – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!