Hirdetés

Az álláshirdetések egyharmada tünteti fel a kínált bér összegét is

Az idei év első három hónapjában meghirdetett több mint 110 000 állásból összesen 37 000 hirdetésben tüntették fel a bért is – derül ki egy munkaerő-toborzó platform szerdán közölt adataiból.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Az álláshirdetések egyharmada tünteti fel a kínált bér összegét is
Illusztráció Fotó: Pixabay

Az eJobs.ro platform szerint az állások 83 százalékát romániai munkáltatók hirdették meg, 13,2 százalék külföldi munkalehetőséget, 3,9 százalék pedig távmunkát kínált. A platformon jelenleg fellelhető álláshirdetések közül csaknem nyolcezerben közlik a bért is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ez a hirdetések mintegy 30 százalékát teszi ki. Az elemzésből az is kiderül, hogy a legnagyobb nyitottságot e tekintetben a következő ágazatok mutatták: kiskereskedelem, szolgáltatások, turizmus, szállítás/logisztika, élelmiszeripar és építőipar. Az eJobs bér-összehasonlító szolgáltatása, a Salario szerint ezekben az ágazatokban a kínált bérek 3700 és 5000 lej között változnak. A turisztikai alkalmazottak átlagos havi bére nettó 3700 lej, az élelmiszeripari dolgozóké 3800 lej, a kiskereskedelmi dolgozóké 4000 lej. A szolgáltatások ágazatában 4300 lej, a szállítás/logisztika ágazatában 4400, a szállítás-disztribúció ágazatában 4000, az építőiparban 5000 lej a nettó átlagfizetés – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!