Hirdetés

A lakosság többsége egyetért a választások összevonásával

A román állampolgárok 53 százaléka egyetért az európai parlamenti és az önkormányzati választások összevonásával – derül ki az Avangarde szerdán ismertetett közvélemény-kutatásából, amelyet a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megrendelésére készítettek.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
A lakosság többsége egyetért a választások összevonásával
Illusztráció Fotó: Pixabay

Az eredmények szerint a megkérdezettek 35 százaléka azt válaszolta, hogy nem ért egyet a két választás összevonásával, 12 százalék pedig nem nyilvánított véleményt erről. Ugyanakkor a válaszadók 66 százaléka gondolja úgy, hogy a parlamenti választások után felálló új kormányt a közösen abszolút többséget és ezáltal politikai stabilitást biztosító pártoknak kell megalakítaniuk. A megkérdezettek 23 százaléka nem ért egyet ezzel, 13 százalék nem tudott véleményt nyilvánítani.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ha jövő vasárnap tartanák az európai parlamenti választásokat, a válaszadók 31 százaléka a PSD-re, 20 százaléka a PNL-re szavazna. A megkérdezettek 18 százaléka a Románok Egyesüléséért Szövetségre (AUR), 15 százalék az Egyesült Jobboldal Szövetségre (USR+PMP+Jobboldal Ereje), 8 százalék az SOS Romániára, 5 százalék az RMDSZ-re, 2 százalék a REPER-re, 1 százalék más pártra adná a voksát. Az Avantgarde közvélemény-kutatása február 19-én és 20-án készült 950 személy telefonos megkérdezésével. A hibaküszöb 3,1 százalék – írta az Agerpres hírügynökség.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!