Hirdetés

A hőség miatt szerdán több megyében korlátozzák a nehéz tehergépkocsik forgalmát

A hőség miatt az ország több megyéjében korlátozzák szerdán a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű tehergépkocsik forgalmát.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
A hőség miatt szerdán több megyében korlátozzák a nehéz tehergépkocsik forgalmát
Illusztráció Fotó: Vlaicu Lajos

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) keddi tájékoztatása szerint szerdán 10 és 20 óra között Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Arad, Fehér és Szeben megyében valamennyi országúton, gyorsforgalmi úton és autópályán tilos a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek közlekedése.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mentesülnek a tilalom alól a személyszállító gépjárművek; az élő állatokat vagy romlandó termékeket, postai küldeményeket, elsősegélynyújtó felszereléseket, üzemanyagot, ellenőrzött hőmérsékletet igénylő árut, higiéniai célokra szánt termékeket, palackozott ivóvizet, mezőgazdasági termékeket szállító gépkocsik; sérült járműveket vontató gépkocsik; a különféle sürgősségi beavatkozásban részt vevő járművek, a nemzetközi gyakorlatokon részt vevő katonai szállítmányok, valamint a CNAIR saját és bérelt munkagépei.

A nehéz-tehergépjárművek forgalmát az utak aszfaltburkolatának védelme érdekében korlátozzák – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!