Lemondott a magyar igazságügyi miniszter

Lemondott posztjáról Varga Judit magyarországi igazságügyi miniszter, lemondásának oka, hogy ő vezetheti a Fidesz listáját a 2024-es európai parlamenti (EP) választáson – írta szerdán a Magyar Nemzet.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lemondott a magyar igazságügyi miniszter
Varga Judit az idei madéfalvi megemlékezésen Fotó: László F. Csaba / Archív

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint a miniszterrel készült interjúban a lap azt írta, hogy az értesüléseiket az igazságügyi miniszter nem kívánta megerősíteni, mert erről még a Fidesz elnökségének is döntenie kell. Az azonban biztos, hogy a választás után az EP-ben szeretné a magyar emberek érdekeit képviselni, addig is

aktívan bekapcsolódik a kampányba, és hogy ezt teljes erőbedobással megtehesse, lemond miniszteri posztjáról.

Varga Judit a konzervatív erők megerősödését reméli, és további munkájával ezt a célt fogja szolgálni – olvasható az interjúban.
A miniszter egyebek mellett azt mondta, hogy a 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretne aktív szerepet vállalni.
Hozzátette, nem titkolt célja, hogy az európai kapcsolatrendszerben sokkal több szövetséget építsen, és ehhez az európai politikával kell fő szabály szerint foglalkozni. „Azt látjuk, hogy egy éledő konzervatív mozgalom bontakozik ki Európa-szerte. Erre kell alapozni. Mindig azt mondtam, hogy nem az számít, ki milyen pártcsaládhoz tartozik, a lényeg az, hogy meg kell dönteni az unióban uralkodó aránytalan balliberális túlsúlyt” – fogalmazott Varga Judit.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!