Hirdetés

Számos székelyföldi szerző által készített fénykép nyert díjat a Magyar szemmel című fotópályázaton

Június 3-án, a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódóan kihirdették a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Magyar szemmel című fotópályázat eredményeit – tájékoztat a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Számos székelyföldi szerző által készített fénykép nyert díjat a Magyar szemmel című fotópályázaton
A nemzet kategória első helyezettje Dobos Etelke Csíksomlyó című képe Fotó: Dobos Etelke

A fotópályázatot idén harmadik alkalommal, 2024. április 30-án hirdette meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság a 2024 az együttműködő nemzet éve tematikus év keretében. Amint a felhívásban is közölték: „Az együttműködés kapcsolataink építőeleme, legyen szó akár a családról, akár a helyi közösségekről vagy a nemzetről. Mi, magyarok egymás kezét fogjuk – sokszor csak jelképesen, máskor azonban valóban összekapaszkodunk.”


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A pályázat keretében három – család, helyi közösségek és nemzet – kategóriában lehetett fotókat beküldeni. A cél az volt, hogy a jelentkezők fényképek formájában mutassák be az együttműködés különböző formáit a család, a helyi közösségek és a nemzet szintjén. 

A felhívásra a május 24-i határidőig közel 1500 fotó érkezett a Kárpát-medencéből és a diaszpórából.

A szakmai zsűri döntése alapján a család kategória első helyezettje Ótos Annabella (Újvidék), második helyezettje Tordai Ede (Székelyvarság), harmadik helyezettje Debelyácskó Zsófia (Hauzenberg) fotója lett.

A helyi közösségek kategóriában első helyen Birtók-Bíró Levente (Szentegyháza), második helyen Dávid Imre-Arnold (Székelyvécke), harmadik helyen Fülöp Lóránt (Agyagfalva) fényképe végzett. A nemzet kategória első helyezettje Dobos Etelke (Csíksomlyó), második helyezettje Urbán Dorottya (Szabadka), harmadik helyezettje pedig Jerszi Gabriella (Sepsisztentgyörgy) fotója lett.

Számos székelyföldi szerző által készített fénykép nyert díjat a Magyar szemmel című fotópályázaton
Fülöp Lóránt Agyagfalva című képe a harmadik helyet szerezte meg a helyi közösségek kategóriájában 

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is volt közönségszavazás, amelynek nyerteseiről a nézők döntöttek. A közönségszavazás eredményeként az első helyet Incze Csaba (Csíkszentkirály), a második helyet Körtesi Sándor Gábor (Mezőmadaras), a harmadik helyet pedig Farkas Krisztián (Horgos) fényképe nyerte el.

Az első helyezett valamennyi kategóriában 300 000 Ft, a második helyezett 200 000 Ft, a harmadik helyezett pedig 100 000 Ft összegű nyereménnyel gazdagodik.

A nyertes fotók egyébként megtekinthetők itt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!