Hirdetés

Véget ért a Csíkszeredai Könyvvásár

Vajda György marosvásárhelyi újságíró novelláskötetének bemutatójával ért véget vasárnap a Csíkszeredai Könyvvásár idei kiadása. Az eseménysor a könyvkiadók és -kereskedők kínálatának bemutatása mellett alkalmat kínált az alkotókkal való közvetlen ismerkedésre, zenés, slam poetry és színpadi produkciók bemutatására. A gyermekprogramokat a jövő olvasóinak nevelése érdekében szervezték.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 4 perc
Véget ért a Csíkszeredai Könyvvásár
Fotó: László F. Csaba

A megszokott változatos programennyiséggel, de látszólag szerényebb kiadói jelenléttel és könyvkínálattal jelentkezett az idei Csíkszeredai Könyvvásár. Idén is irodalmi fesztivál jelleget öltött a rendezvénysor, számos jeles kiadó vonultatta fel neves szerzőit, akik könyvbemutatók, irodalmi estek során mutatták be a potenciális olvasóknak legújabb kiadványaikat, alkotásaikat. A vásár szívében felállított színpadon és az emeleti, gyermekzsivajtól és vásárlói jövés-mentéstől mentesebb Fodor Sándor teremben csütörtöktől vasárnapi folyamatosan nagyüzem volt, híres írók és költők, neves kiadók mellett elsőkönyvesek, kisebb könyvműhelyek is bemutatkoztak, illetve bemutatták újdonságaikat. A tapasztalatok szerint érdeklődés övezett valamennyi rendezvényt, a széksorokban mindig volt kíváncsi érdeklődő, vagy arra vetődött, s a színpadról hallottak hatására helyet foglaló vásárló, a színpadon megnyilvánulóknak nem lehetett panaszuk az érdeklődők hiányára.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

László F. Csaba
Markó Béla és Hajdú Áron. Elismerés az intézményteremtőnek


A vásár csütörtök esti hivatalos megnyitója után emlékezetes momentum volt a rendezvény egyik kezdeményezője, mozgatója, Hajdú Áron könyvkiadó Pro Urbe díjjal való jutalmazása. Meglepetésként érte a díjazottat a Csíkszereda polgármestere, Korodi Attila által adományozott kitüntetés, és meghatódva hallgatta végig Markó Béla költő laudációját. A méltató szerint „nem az az igazi patrióta, aki pontosan abban az állapotában szeretné megőrizni a szülőföldjét, ahogy az eleitől örökölte”. Aki tényleg ragaszkodik a szűkebb vagy tágabb szülőhazájához, változást akar. Jótékony változást persze. Új intézményeket, új lehetőségeket az övéinek, új műveket, új értékeket – hangsúlyozta Markó Béla, felsorolva a díjazott által vagy közreműködése révén létrehozott intézményeket, mint a Book Art Könyvkiadó, az Alutus Nyomda vagy az Új Kriterion Galéria.
A csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában szervezett eseménysor vasárnap délután ért véget, az utolsó könyvbemutató déli 1 órakor kezdődött, s noha a vásárosok egy része már csomagolt, a széksorokban számos érdeklődő foglalt helyet.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!