Hirdetés

Szoboszlai: köszönet, székelyek!

A Hargita Népén keresztül üzent az erdélyi, székelyföldi szurkolóknak Szoboszlai Dominik. A magyar labdarúgó-válogatott Liverpoolban játszó sztárja minden idők legfiatalabb csapatkapitánya lesz az Európa-bajnokságok történetében.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 5 perc
Szoboszlai: köszönet, székelyek!
Szoboszlai Dominik a válogatott sajtótájékoztatóján. Megkérdeztük tőle, hogy mikor láthatjuk Székelyföldön Fotó: MTI

A magyar labdarúgó-válogatottat Németor­szágba szállító repülő­gép felhőszakadás miatt csak egyórás késéssel tudott felszállni hétfő este, így Marco Rossi szövetségi kapitány csapata este nyolckor foglalhatta el szállását a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben. A vá­logatott azóta már túl van a nyilvános edzésen is, amit nagyjából félezer helybéli követett a helyszínen. A helyiek egyébként roppant büszkék arra, hogy az egyik Eb-résztvevő csapat a 6500 lakosú, hegyek között fekvő településen szállt meg, amely alig huszonöt kilométerre fekszik a Boden-tótól: a falu több házát magyar zászlók díszítik, a válogatott játékosait pedig bajor népviseletbe öltözött, négyfős együttes háromméteres, pipa formájú alpesi kürtök játékával köszöntötte.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A válogatott első sajtótájékoztatóját Szoboszlai Dominik tartotta, s mint kiderült, a Liverpool sztárja két napja tudta meg, hogy az Eb-k történetének legfiatalabb csapatkapitánya lesz a holnap rajtoló kontinensviadalon. „Ez óriási megtiszteltetés számomra, nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, aki fiatalkorom ellenére is bízik bennem” – nyilatkozta a 23 éves támadó. Fizikai állapotáról szólva elmondta, teljesen rendben van, az izraeliek elleni, utolsó felkészülési mérkőzésen érzett kisebb problémája nem veszélyezteti a játékát a szombati, Svájc elleni első Eb-mérkőzés előtt. Közölte, nem viselte meg, hogy a Liverpoolban az utolsó négy bajnokin kevés játéklehetőséget kapott, mert így legalább kisebb volt a sérülés esélye. Mint mondta, eddigi karrierje legnehezebb pillanatának azt tartja, hogy sérülés miatt ki kellett hagynia az előző Európa-bajnokságot, amikor hazai pályán szerepelhetett volna a Puskás Aréna fantasztikus közönsége előtt. A szurkolókról szólva azt is elmondta, nem tudja, végül hány magyar lesz jelen a stadionokban, mert hallották, hogy sokan nem jutottak jegyhez. „Szurkolóink vannak annyira rafkósak, hogy biztosan nagyon sokan be fognak jutni, és olyan hangulatot szeretnénk átélni, amit a franciaországi Eb-n láthattunk” – mondta Szoboszlai.
A sajtótájékoztatón lapunk kérdéseit Bodnár Zalán, a Nemzeti Sport munkatársa tette fel a magyar csapatkapitánynak. „A székelyföldi Hargita Népe napilap kérdéseit tolmácsolom” – hallatszott az élő közvetítésben. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, Szoboszlai tudja-e, hogy Magyarország határain kívül is magyarok milliói szorítanak értük. „Tudjuk, hogy a határon túli magyarok is lelkesen szurkolnak a csapatunknak minden környező országban, Erdélyben is” – válaszolta Szoboszlai, a „Mit jelent ez számukra?” kérdésre pedig rávágta: „Nagyon nagy erőt ad nekünk a biztatásuk, amit ezúton is köszönök, hiszen minél többen vagyunk, annál jobb.” Arra a kérdésre, hogy a szurkolók mikor láthatják őt Székelyföldön, mint Marco Rossi szövetségi kapitányt Tusványoson, viccesen azt válaszolta: „Székelyföldön azért nem jártam még, mert nem kaptam meghívást, hívatlanul pedig nem szeretnék megjelenni.”
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton kezdi meg Eb-menetelését, amikor 16 órától Svájc ellen játszik Kölnben. Szerdán 19 órakor a házigazda Németország lesz az ellenfél Stuttgartban, június 23-án 22 órától pedig Skócia, szintén Stuttgartban.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!