Hirdetés

Lecsapott a vihar Hargita megyére

A veszélyes időjárási jelenségek miatt bekövetkezett károk elhárítása miatt a hivatásos tűzoltók több településen beavatkoznak – közölte szerdán a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség. Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen, Gyergyóújfaluban és Libánban fák dőltek ki. Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Siménfalván ugyanakkor egy-egy lakóház is kigyulladt a villámlások következtében.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Lecsapott a vihar Hargita megyére
Bevetésen a tűzoltók. Székelyudvarhelyen a Nicolae Bălcescu és a Bethlenfalvi út kereszteződésénél Fotó: Pál Emil

A közlemény szerint a székelyudvarhelyi, csíkszeredai és gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltók avatkoznak be. Több fát kell eltávolítaniuk, amelyek az úttestre, autókra, gázvezetékre és villanyvezetékekre dőltek. Ezenkívül három tűzesethez is riasztották őket: Siménfalván, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában is kigyulladt egy-egy lakóház, mindháromba belecsapott a villám. Mint részletezték, székelyudvarhelyi önkéntes tűzoltók is részt vesznek az úttestre és autókra dőlt fák eltávolításában. A közlemény szerint az intézkedések célja a közvetlen veszélyhelyzetek elhárítása és a negatív hatások megszüntetése, hogy újra biztonságosan lehessen közlekedni.

Koncz Hunor, Székelykeresztúr polgármestere

Székelykeresztúron három autóra dőlt rá egy fa a polgármesteri hivatalhoz közel, közölte munkatársunk megkeresésére Koncz Hunor polgármester. Mint mondta, a helyi hivatásos és önkéntes tűzoltóság is dolgozik a helyszínen, emellett a helyi rendőrség járőrei folyamatosan értesítik a hivatalt és a felelős hatóságokat, ha további károkat észlelnek. A polgármester szerint, bár a jégeső elkerülte a várost, a vihar több fát kidöntött.

Pál Emil

Székelyudvarhelyen a Nicolae Bălcescu és a Bethlenfalvi út kereszteződésénél egy autóra dőlt rá a fa. A személygépkocsi vezetője az elkerülő útról fordult ki, a városközpont irányába. Munkatársunknak elmondta: az autót javítani vitte, nem a sajátja.

– Olyan hirtelen történt, hogy a kormányt sem tudtam félrekapni, szerencsére csak anyagi kár keletkezett – nyilatkozta az autó sofőrje.

Fazakas Szabolcs

Szejkefürdőn a csütörtöki megnyitóra készülő bogárparkban is kárt okozott a vihar, betört egy autó szélvédője, és a rajzfilmstúdió működését is le kellett állítani egy szikrázó biztosíték miatt – tájékoztatta lapunkat Fazakas Szabolcs, a bogárpark ötletgazdája. Elmondása szerint a vihar két óriáspillangóban tett kárt, illetve egy skorpióra dőlt rá egy fa „szíven szúrva azt”. Fazakas szerint egy munkatársuk is megsérült könnyebben, egy ráboruló mobilkerítés-elem miatt. A vihar a Mini Erdély Park makettjeiben nem tett kárt, egyetlen látogató sem sérült meg. Fazakas Szabolcs szerint a károk nem befolyásolják a bogárpark megnyitását, változatlanul csütörtökön 11 órakor nyílik meg a látogatók előtt.

Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

Több fa dőlt ki Libánban. Keményen dolgoztak a tűzoltók, hogy ismét lehessen közlekedni az úton.

Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

Székelyudvarhelyen az egyik fa a gázvezetékre dőlt.

Máthé Koppány

A Csíki Csobbanó sem úszta meg a vihart, az uszoda tetőszerkezetét rongálta meg a szél.

Barabás-Pál Hajnalka

Gyergyószentmiklóson is alaposan megtépázta a szél a fákat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!