Hirdetés

Hol és mennyiért strandolunk?

Bár akad olyan fürdőhely is, amely majd csak augusz­tusban várja a látogatókat, június első vagy második hetében a legtöbb strand megnyit Hargita megyében. Árak szempontjából mindenre van példa, így az évek óta változatlan díjszabáson, de a jelentős dráguláson se lepődjünk meg.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 9 perc
Hol és mennyiért strandolunk?
Itt a jó idő, szombaton néhányan már strandoltak Zsögödfürdőn. Nyárindító csobbanás Fotó: László F. Csaba

Június beköszöntével Hargita megyében a strandok nagy része már nyitva van. Csíkzsögödben, a korszerűsítési-javítási munkák befejeztével, már két hete megnyitották az ásványvízzel feltöltött, felnőtt- és gyermekmedencéből álló strandot. A víznek számos gyógyhatása ismert, Bőjte István üzemeltető szerint azonban nem feltétlenül csak a gyógyulni vágyók járnak a zsögödi strandra, ha jó az idő. A belépés 9 órától 20 óráig tart, a díjszabás korosztályonkénti: gyermekeknek 20, felnőtteknek 25 lej, a havi bérlet 450 lejbe kerül. 
Hamarosan Csíkdán­fal­ván is lehet strandolni a Dugás-fürdőn. Bőjte Csongor Ernő polgármester szerint a nyitás időpontját még nem szögezték le, ahogy a díjszabást sem. Nagyobb volumenű fejlesztés egyelőre nem történt a helyi strandon, de a jövőbeni tervekben szerepel a részletes felújítás. Az elöljáró nem közölt további információkat a fejlesztésekről, annyi biztos, hogy „a jó idő beállta után” nyitja meg kapuit a felnőtt- és gyermekmedencéből álló fürdő.
A szentegyházi Nosztalgia Termálfürdő június 1-én nyitotta meg kapuit, hétköznapokon 35, hétvégén 40 lejbe kerül a felnőtt belépő, gyermekeknek hétköznap 20, hétvégén 25 lejbe. Bartos Albin üzemeltető lapunkkal közölte a jövőbeni terveket is: az úszó-, pihenő- és gyermekmedencéből álló termálfürdő két medencéjét befedik, és wellnessfürdővé alakítják.

Hol és mennyiért strandolunk?

Ahol várni kell a nyitásra

Augusztusig biztos nem nyitják meg a Szentegyháza Gyöngye Termálfürdőt. Mint ismert, a helyi önkormányzat tavaly pert nyert a céggel szemben, amely addig használhatta a területet. Lőrincz Csaba polgármester lapunk érdeklődésére közölte, a strandot leghamarabb augusztusban nyitják meg, teszt üzemmódban. Jelenleg a működtetéshez szükséges jogi alap kidolgozása zajlik. 

– A díjszabásról és egyéb részletekről csak az önkormányzati cég létrehozása után döntünk. Egyébként kisebb felújítást tervezünk a strandon, addig is az önkormányzat köztulajdonként kezeli a termálfürdőt. Nem használjuk a medencéket, de a területen különböző programokat szervezünk

– közölte a polgármester.
A tusnádfürdői szabadtéri strand felújítási munkálatai­ról már korábban írtunk: az évek óta bezárt strandfürdőnél jelenleg az épületek korszerűsítésén és a medence betonozásán dolgoznak. Tordai Levente, a strand tulajdonosa kérdésünkre kifejtette: az idén még nem tudnak nyitni, de jövő őszre elkészülnek a pályázati forrásokból finanszírozott beruházással. 

Székelyudvarhelyen június 8-tól 

A székelyudvarhelyi Septimia szabadtéri strandján is a nyitásra készülnek, itt a tervek szerint június 8-án indul a szezon. Tisztítják és töltik a medencéket, beüzemelik a fűtésrendszert, de vadonatúj játszótérrel is készülnek a legkisebbek számára. Gál Ördög Orsolya brandmanager elmondta, a nyitás napján szabadtéri koncerttel is várják vendégeiket. Idén is váltható lesz félnapos, családi és úszójegy is, és egy hónapig érvényes bérleteik is vannak. Az árlistát ezen a héten aktualizálják, arról a Septimia Resorts oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. 
Zörgő Noémi, a székelyudvarhelyi városháza sajtószóvivője azt közölte, a városi strand nyitását június közepére tervezik, de az időjárás befolyásolja a dátumot. Mint mondta, az elmúlt időszakban karbantartási munkálatokat végeztek, térköveztek, kijavították és újrafestették a medencéket, a röplabdapályát feltöltötték homokkal és a zöldövezetet is előkészítették a szezonnyitásra – nagy újításokra azonban idén nem kell számítani. A jegyek árában nem lesz változás, 5 éves kor alatt ingyenes, az egész napos gyermekjegy 10, a felnőttjegy 15 lejbe kerül, de családi, nyugdíjas- és félnapos jegyek is válthatók.

Hol és mennyiért strandolunk?
Hamarosan nyit az udvarhelyi strand is. Régi árak, új élmények

Parajdon sós és édesvízben is 

A parajdi sós strandon is zajlanak az előkészületek, ám pontos információkkal nem tudtak szolgálni a nyitást illetően. 
A 2022-ben nyílt Aqua Beach strand azonban, édes- és sós vizű medencével már várja a kikapcsolódni vágyókat. Itt a kisgyermekes családoknak kedveskednek: háromszorosára növelték a gyermekmedence méretét, családi csúszdával és számos vízi élménnyel várják a látogatókat. 
Korond határában, az ár­csói részen is épült két medencét magába foglaló strand, ám azt egyelőre nem tudni, hogy idén megnyílik-e.

Homoródon majd csak júliusban

Homoródfürdőn, a Lobogó Re­sort strandjánál még legalább egy hónapot várni kell a nyitásra: július elején várható, az időjárás függvényében. Görgicze Sándor menedzser lapunkkal azt közölte, javítási, karbantartási munkálatokat végeznek, és számos tervük van az idei szezonra, ám ezek egyelőre nem publikusak. Azt azonban elárulta, nagyobb, füvesített pihenőrészt alakítanak ki, hogy minél kényelmesebben és többen tudjanak majd pihenni. Mindkét medencéjüket folyamatosan fűtik majd, 28–30 Celsius-fokos állandó hőmérsékleten tartva azokat. Jegyárakról a nyitás előtti héten döntenek. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Gyergyó vidéke drágul

A maroshévízi Urmánczy-fürdő június 8-tól várja a látogatókat olimpiai méretű úszómedencével, gyermekmedencékkel, sörterasszal, játszótérrel, teniszpályával. 

– Az árak várhatóan 15 százalékkal emelkednek júniusban

– mondta el érdeklődésünkre Szabó Tekla Katalin társtulajdonos. 
A 26 fokos termálvizes medencék vizének gyógyító hatását kevesen ismerik, de akadnak, akik kifejezetten ezért keresik fel a létesítményt. Az Urmánczy-fürdőben úszótáborokat, úszóedzéseket is szer­veznek, de sokan járnak ide a környező településekről strandolni, kikapcsolódni. A strandot hétfőnként 9–15, szerdától vasárnapig pedig 9–19 óra között látogathatják az érdeklődők. 

20 százalékos áremelkedés Borszéken

Maroshévízen a Bánffy-fürdő mezotermál vizű medencéiben is megmártózhatnak a strandolni vágyók, a létesítmény idéntől teljesen megújul, tudtuk meg a működtetőktől.

– Kisméretű medencével, sátorral, vízipisztolyokkal várjuk a gyermekeket, a felnőtteket pedig új napozóágyakkal. Az időjárás függvényében nyitunk, bízunk benne, hogy június első napjai megfelelőek lesznek ehhez

– mondta Cornel Spiridon adminisztrátor. 
Négy kültéri medencével, gyönyörű kilátással várják a vendégeket a Fontana gyógyfürdőbe is Borszéken: a létesítmény nagyméretű kinti medencéje már a májusi meleg napokon is használatban volt, a többi részt pedig június közepén tervezik megnyitni a látogatók előtt. Molnár Tímea menedzser érdeklődésünkre közölte: idén változni fognak az árak, legtöbb húszszázalékos áremelkedés várható majd. A Fontana gyógyfürdő meleg vizes és ugrómedencéje mellett felnőtt- és gyermekmedence várja a látogatókat, ezek úszásra és vízi tornára is alkalmasak.
 

Tudósított: Fazakas Bea, Hadnagy Éva, Boncina-Székely Szidónia, Vlaicu Lajos





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!