Hirdetés

Épül a gyergyóremetei jégpálya

Fedett, 2200 férőhelyes lelátóval rendelkező műjégpályát építenek Gyergyó­re­metén, melyet a gyergyószentmiklósi utánpótláscsapatok és felnőtt jégkorongcsapat fog használni, de közösségi eseményeknek is helyet tud majd biztosítani.

Kovács Andrea
Épül a gyergyóremetei jégpálya
A tartóoszlopokra helyezik a gerendákat. 2200 ülőhelyes lelátóval rendelkező jégpálya épül Fotó: Bayer Strada KFT.

A Gyergyóremetén épülő jégpálya magánberuházás, megrendelője a Remete Ice Center S.R.L., generálkivitelezője a BAYER Strada építőipari vállalat – olvasható az építkezési telep kerítésére kifüggesztett táblán. Az önkormányzat által kiadott építkezési engedély két évre szól, melyet idén tavasszal váltottak ki, mondta érdeklődésünkre Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere. Bereczky Szilárd, a Gyergyói Hoki Klub általános igazgatója, illetve Balázs László, a Gyergyói Hoki Klub elnökségi tagja további részleteket osztott meg: arról tájékoztattak, hogy Gyergyóremetén 2200 ülőhelyes lelátóval rendelkező jégpálya épül, amiben mind az utánpótláscsapatok, mind a felnőttcsapat helyet kap majd. Olyan jégpálya lesz, ahol akár világbajnokságokat is lehet majd rendezni utánpótlás korosztályokban. Épp ezért a létesítmény minden olyan eszközzel el lesz látva és fel lesz szerelve, ami a minőségi utánpótlásképzéshez szükséges. Bár a csarnokot elsősorban az utánpótláscsapatok és a felnőtt jégkorongcsapat fogja használni, a szabad időpontokban olyan rendezvényeknek is helyet tud adni, amelyek a sportot népszerűsítik és kiszolgálják a környék igényeit, részletezték.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A jégpálya tervezése már évekkel ezelőtt elkezdődött, a konkrét építkezés idén tavasszal indult. A tervek szerint 2024 év végére már elindul a jégkészítés, és mihamarabb használatba vesszük a létesítményt, mivel látjuk, hogy egyre több gyermek szeretne korcsolyázni – mutatott rá Bereczky Szilárd igazgató.

Jelenleg a megyében három fedett jégcsarnok van – Csíkszeredában, Csíkkarcfalván és Gyergyószentmiklóson –, így a remetei lesz a negyedik, valamint működik további két sátorfedeles jégpálya – Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson –, illetve egy merev vázas Székelyudvarhelyen. A gyergyószentmiklósi műjégpálya a város tulajdona, és a VSK Gyergyószentmiklós üzemelteti. Több éve tervezik átadni az Országos Beruházási Társaságnak (CNI) felújításra – a remetei pálya megépítésének egyik célja épp az, hogy a Gyergyói Hoki Klub utánpótlás- és felnőttcsapatainak lehetőséget biztosítsanak az edzésre.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!