Bútorzat lesz, a tereprendezés még kérdéses

Lelassult a munka az euró­pai uniós pályázatból meg­újuló székelyudvarhelyi Tom­pa László Általános Is­ko­lánál. Továbbra sincs könyv­tár és tornaterem, az épület egyik szárnya és az ud­var egy része építőtelep. Ráadásul a kinti térrendezés nem is része a projektnek.

Asztalos Ágnes
Bútorzat lesz, a tereprendezés még kérdéses
Fotó: Asztalos Ágnes

A tanév kezdetére a felújítás alatt lévő épület nagyobbik részét birtokba vehette az iskola, de az alagsorban és a bal szárnyban azóta is zajlik az építkezés. A használatba vehető rész sincs teljesen kész, a termeket a már meglévő, régi bútorokkal rendezték be – tudtuk meg az iskolánál. Ráadásul a vezetőség számára az sem egyértelmű, hogy a pályázatból jut-e új berendezésre és felszerelésekre, kérdés az is, hogy mi lesz az építkezés során feltört, felásott udvarral. A polgármesteri hivatalnál utánajártunk a kérdéseknek.
Mint már megírtuk, februárban indult el a szombatfalvi városrész patinás iskolaépületének felújítása és kibővítése. Új szárnyat emeltek, az ingatlan teljes energetikai és épületgépészeti rehabilitáción, külső és belső felújításon esik át. A polgármesteri hivatal európai uniós pályázaton elnyert forrásokból modernizálja az épületet (a háromkomponensű projektnek egyik eleme az iskolafelúíjtás, de a szomszédos sétatéri játszótér és sportpálya újjáépítése is idetartozik), a munkálatokat az év végéig kell befejezni. Bár közeleg a kivitelezési határidő, de előreláthatólag azt nem lehet tartani, mert „nem érkeznek a pénzek” – mondták érdeklődésünkre nevüket nem vállaló megszólalók. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője viszont azt nyilatkozta kérdésünkre, hogy a munka halad, nem lassult le, egyszerűen beszűkült a kivitelező munkafrontja tanévkezdés óta, hiszen a délelőtti idősávban csak korlátozottan tudnak dolgozni, tehát nincs anyagi vetülete a folyamatnak. Megerősítette azt is, hogy a 12 millió lej összértékű projektből egymillió lejt a berendezés és felszerelés modernizálására költik, tehát ebből a szempontból is megújulnak az osztálytermek, irodák és tornaterem is.

– A közbeszerzés elindításához azonban egyszer az építkezési munkának véget kell érnie, mert másképp nincs ahová tenni az eszközöket. Úgyhogy elsősorban ettől függ a dolog

– jelentette ki a sajtószóvivő.

Bútorzat lesz, a tereprendezés még kérdéses
Messze még a vége. Oktatás és építkezés egy helyen

Tehát a felszerelés megvásárlása külön közbeszerzési eljárás révén valósul meg, többek között moduláris asztalokat, székeket, számítógépasztalokat, szekrényeket, öltözőszekrényeket, különböző méretű és anyagú polcokat, padokat, mágneses táblákat, katedrákat, tanári székeket, irodai székeket, kávézóasztalokat, foteleket, vitrineket, függönytartókat, interaktív táblákat, laptopokat, multifunkcionális nyomtatókat, tableteket, projektorokat, hordozható hangfalat, masszázsasztalt, tornaszivacsokat, bordásfalakat, kézilabdakapukat, kosárpalánkokat, svéd ládát és egyéb tornaszereket tartalmaz majd a kiírás – tudtuk meg. A pályázatból ugyanakkor nem költhető pénz az iskolaudvarra, arra más megoldást kell találni, miután teljesen befejeződtek a munkálatok – tette még hozzá Zörgő Noémi.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!