Hirdetés

A buszsofőrök helyettesítik az információs irodát, a mellékhelyiség a barkácsáruházban van

Elégedetlenség, fejetlenség és idegesség jellemzi a csíkszeredai ideiglenes buszállomáson várakozó utasokat és sofőröket. Megnéztük, hogy mi az általános helyzet a távolsági buszok állomásával, ahol semmiféle szolgáltatást nem vehetünk már igénybe.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
A buszsofőrök helyettesítik az információs irodát, a mellékhelyiség a barkácsáruházban van
Fotó: László F. Csaba

Csütörtök délelőtt a távolsági buszállomáson várakozóktól érdeklődve megtudtuk, nagyon hiányolják a váróterem-konténert, főleg hidegben, illetve a tájékozódást sem könnyíti, hogy eltűnt az információs iroda is.

Az utazók információk reményében a leggyakrabban az autóbusz-sofőrökhöz fordulnak, akik általában csupán a saját buszuk menetrendjét tudják, a többi irányba közlekedő buszokét nem.

Erre két megkérdezett buszsofőr határozottan panaszkodott is. A mobilvécék sem maradhattak, így

a várakozás során megfázott embereknek még mellékhelyiség sem áll rendelkezésükre.

A buszsofőrök beszámolója alapján a helyi lakosok tudják, hogy használható a barkácsáruház mellékhelyisége, de a máshonnan érkezők nincsenek tisztában ezzel.

László F. Csaba

A Csíki Trans Kft. vállalta, hogy bár az információs iroda nem üzemel, a telefonos ügyfélszolgálatát működtetni fogja még a következő két hónapban.

A vidéki és helyi buszjáratokkal kapcsolatos információikra gyakran szükség lenne, ellenben a lecsupaszított ideiglenes buszállomás területén sehol nem függesztették ki a telefonszámokat.

László F. Csaba

Mint korábban megírtuk, információs iroda és váróterem nélkül maradt a csíkszeredai ideiglenes buszállomás, ugyanis az ezeknek helyet biztosító konténereket el kellett szállítani. Az autóbuszok továbbra is parkolhatnak, megállhatnak, illetve az utasok fel- és leszállása is ott történik.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!