Hirdetés

Visszavágna a vereségért a VSK

Ma délután az első fordulóban szabadnapos Székelyudvarhelyi VSK is megkezdi az A osztályos férfi kézilabda-bajnokság rájátszásának visszavágóit, a házigazda Resicabánya az egyetlen csapat, amely ebben a bajnoki idényben le tudta győzni az udvarhelyieket.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Visszavágna a vereségért a VSK
Kellemetlen ellenféllel játszik Udvarhely Fotó: Hodgyai István

Az A osztályos férfi kézilabda-bajnokság rájátszásának visszavágói már az elmúlt hétvégén megkezdődtek, de a lebonyolítási rendszernek megfelelően a felsőházi rájátszást vezető VSK Székelyudvarhely csapata szabadnapos volt, így nem lépett pályára. Megtették ezt az üldözői, a második helyezett CSM Alexandria együttese élt is a lehetőséggel, vasárnap hazai pályán hozta a kötelezőt, és 29–23 arányban legyőzte a harmadik helyezett Fogarasi VSK alakulatát, így egy pontra megközelítve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó éllovas udvarhelyieket.


Hirdetés


Mától vasárnapig rendezik a felsőházi rájátszás visszavágóinak második fordulóját, a felvezető mérkőzést 16.30-tól Resicabányán játsszák, a helyi városi sportklub a Székelyudvarhelyi VSK-t látja vendégül. A rájátszás odavágói során Sipos Lóránt tanítványai ötből öt mérkőzést nyertek, de az utolsó fordulóban, a Vidombáki Teutonok otthonában csak döntetlent játszottak, az egy pontot is időn túli hetessel tudták megmenteni.

- Próbálunk odafigyelni arra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, de ez nem egyszerű feladat

– válaszolta kérdésünkre Sipos Lóránt vezetőedző. Hozzátette, nem titok, hogy a klub körüli hercehurca, a csapat bizonytalan jövője megviseli a játékosokat, rányomja bélyegét az öltöző hangulatára.

- Bár megbeszéltük a fiúkkal, hogy igyekszünk a rövid távú célokra fókuszálni, nem foglalkozunk a jövővel, először vigyük végig ezt a bajnoki idényt, ennek ellenére a játékosokban akaratlanul is felmerül saját jövőjük kérdése is, szeretnék tudni, hogy mi lesz a következő lépés, ilyen körülmények között nehéz kihozni belőlük a maximumot

– fogalmazott Sipos.
Egészségügyi gondok is vannak, Sipos nem számíthat Komporály Attila és Varó Lajos játékára sem, így a VSK tíz felnőtt kézilabdázóval és ifi játékosokkal kiegészülve utazott Resicabányára. A mai találkozó házigazdája az udvarhelyiek „mumusának” számít, hisz ez volt az egyetlen gárda, amely az alapszakaszban le tudta győzni a VSK-t. 

– Mi azonban eltökélten lépünk pályára, győzni szeretnénk, hogy ezzel elégtételt vegyünk a tőlük elszenvedett egyetlen vereségünkért

– összegzett Sipos.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!