Hirdetés

Újra nyert a VSK, robog a feljutás felé

Míg Nagyváradon simán, alexandriai idegenbeli mérkőzésén hatgólos hátrányból fordítva győzött a Székelyudvarhelyi VSK férfi kézilabdacsapata, amely négyből négy mérkőzését megnyerve vezeti a másodosztály rájátszását.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 4 perc
Újra nyert a VSK, robog a feljutás felé
Kilenc gólt dobott a fiatal Katona. Jól tüzelt Fotó: Hodgyai István

Előzetesen Nagyvárad és Alexandria ígérkezett az udvarhelyiek két legkomolyabb kihívójának a feljutásért folytatott harcban, ám Sipos Lóránt csapata máris mindkettőt kipipálta, ráadásul mindkettőt idegenben fektette két vállra. Míg Váradon sima, 42–29 arányú udvarhelyi győzelem született, addig a negyvenezres teleormani városban alaposan meg kellett izzadni a sikerért. Pedig az elején úgy festett, az élvonalból a legutóbbi idényben kipottyant, ám most a legjobbak közé visszaigyekvő Alexandria sem jelent majd akadályt, hiszen szűk fertályóra után 7–3-ra vezettek Katonáék. Csakhogy a házigazda sorozatban ötször talált be, átvette a vezetést, mi több, szünetig alaposan megszórták az első felvonás második felében igencsak gyengélkedő VSK-t.

Udvarhelyi szempontból hatgólos hátrányból, 20–14-es alexandriai vezetésről indult a második félóra, de ekkor már beindult az udvarhelyi gólgyártás is, az addigi dadogó játéknak, pocsék védekezésnek nyoma sem volt. Főként Katona Tamás és Putnoky Szabolcs volt elemében – ketten közel felét termelték az udvarhelyi góloknak –, s egy 11–4-es szériát produkálva a 48. minutumban már a vendégeknél volt az előny: 24–25. A hajrához érve zsinórban ötöt vágva biztosította be az igen értékes győzelmet a VSK, amely így négyből négy mérkőzést megnyerve robog a feljutás felé, miközben a riválisok már kétszer is vesztettek. Ismert: az oda-visszavágó alapon zajló play-off végén az első két helyezett egyenes ágon feljut az első osztályba.

A folytatásban hétközi fordulót rendeznek, az Udvarhelyi VSK szerdán a Medgidiát fogadja a városi sportcsarnokban.

Eredmények, A osztály, rájátszás, 5. forduló: CSM Alexandria – Székelyudvarhelyi VSK 31–33 (20–14). Az udvarhelyiek gólszerzői: Katona Tamás 9, Putnoky Szabolcs 6, Feliciano Couveiro 5, Csibi Hunor 4, Szász Előd, Komporály Attila, Balsa Sztavovics 3–3; Nagyvárad szabadnapos volt.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!