Hirdetés

Udvarhelyiek a magyar válogatottban

Három fiú, valamint két lány kézilabdázó kapott behívót Székelyudvarhelyről Magyarország serdülő válogatottjaiba. A fiúk május elején két felkészülési mérkőzést játszanak Ausztriával Tiszakécskén, a lányok pedig a központi kiválasztáson felmért több mint négyszáz sportoló közül a harmadik körbe jutottak.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Udvarhelyiek a magyar válogatottban
Az ISK edzője és játékosai. Előre tekintenek Fotó: SZKA

A Magyar Kézilabda-szö­vetség (MKSZ) hetek óta központi serdülő kiválasztást tart az anyaországi és határon túli központok, klubok tehetséges lány kézilabdázóinak, hogy felmérjék, hol tartanak a programban. Nekifutásból több mint négyszáz, 2010–2011-ben született lányt mértek fel, a második körben, ahol a legjobb 180 játékost tesztelték, a Székelyudvarhelyi ISK öt játékosa is meghívót kapott a hajdúnánási összetartásra: Dusinszki Dóra, Horváth Jázmin, Józsa Petra, Kuron Emese és Lázár Nóra, akiket edzőjük, Bálint Aliz kísért el. A mutatott teljesítmények, a szakemberek által végzett felmérések után két udvarhelyi játékos, Józsa Petra és Lázár Nóra bejutott a kiválasztás harmadik körébe, melyet május 6-án tartanak Dabason. A lányok kiutaztatását, a programon való részvételét az MKSZ által létrehozott, a határon túli magyar kézilabdázás támogatását biztosító Együtt Növünk Fel! Alapítvány támogatta, melynek elnöke – akárcsak az MKSZ-é – a székelyudvarhelyi volt magyar válogatott kézilabdázó, Ilyés Ferenc.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ugyancsak május elején lép pályára a magyar serdülő fiúválogatott színeiben három székelyudvarhelyi játékos. Bodor Tas József és Józsa Csaba Dávid nemrégiben a román válogatottba kapott meghívót. A fiúk éltek is a lehetőséggel, a Magyarország elleni felkészülési mérkőzésen Dunakeszin Bodor tizenegy kísérletéből tízet váltott gólra, míg Józsa hét lövésből hét gólt szerzett, így nem csoda, hogy immár a románnál jóval erősebb magyar válogatottban is számítanak rájuk. A magyar serdülő fiúválogatott számára május első felében Tiszakécskén lesz egyhetes összetartás, melynek során két ízben is megmérkőznek Ausztria legjobbjaival. Palatka Barna edző tanítványai közül ezúttal Bodor és Józsa mellett Csog Józsefre is számít a korosztályos magyar válogatott szövetségi kapitánya, így három székely játékos is magára húzhatja a magyar címeres mezt az osztrákok ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!