Hirdetés

Udvarhely nyerte az idegek harcát

Megizzadta az első félidőt a VSK Székelyudvarhely, de harcosabb kedvet mutatott és fejben is jobban ott volt, így végül kilenc góllal, 44-35-re verte a Nagyváradi VSK-t az A osztályos férfi kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának szombati, udvarhelyi összecsapásán.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Udvarhely nyerte az idegek harcát
Fotó: Hodgyai István

Kellemetlen meglepetéssel indított az Udvarhelyen vendégeskedő Nagyváradi VSK az A osztályos férfi kézilabda-bajnokság szombati összecsapásán: a felsőházi rájátszás 10. fordulójában rendezett udvarhelyi mérkőzés kezdeti, rövid egyensúlyát megbontva háromgólos előnyt (7-4) dolgozott ki a házigazda ellen, amire nem túl gyakran, talán egyáltalán nem volt példa a mostani bajnoki idényben. Az udvarhelyiek azonban keményen álltak a lábukon, visszajöttek a játékba, harcosabb énjüket elővéve végül 21-18-ra nyerték az első játékrészt.

Messze volt még a vége, a kétpercesekkel teletűzdelt mérkőzés sorsáról a második félidő volt hivatott dönteni. A cérna a vendégeknél szakadt el hamarabb, egy szabálytalanság, majd egy sportszerűtlen megmozdulás és az ebből fakadó kiállítás pecsételte meg a sorsukat, és bár továbbra is harcban maradtak, a szombati találkozó számlálója szemmel láthatóan az udvarhelyi sikert vetítette előre, a VSK Székelyudvarhely végül 44-35 arányú megérdemelt győzelemmel tartotta otthon a játékba helyezett pontokat.

Négy fordulóval a vége előtt az udvarhelyi alakulat négypontos előnnyel vezeti az A osztály felsőházi rájátszását.

Férfi kézilabda-bajnokság, A osztály, felsőházi rájátszás, 10. forduló

VSK Székelyudvarhely – Nagyváradi VSK 44-35 (21-18)

Vidombáki Teutonok – Fogarasi VSK 34-35 (13-17)

CS Medgidia – CSM Alexandria 25-29 (13-13)Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!