Hirdetés

Udvarhely megállíthatatlan

A Fogarasi VSK sem tudta megnehezíteni a férfi kézilabda felsőházi rájátszását magabiztosan vezető VSK Udvarhely dolgát, a szombati, udvarhelyi mérkőzés 35–27-es végeredményében a remek kapusteljesítmény is közrejátszott.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Udvarhely megállíthatatlan
Nem sok babér termett a fogarasiaknak Fotó: Hodgyai István

Jól ismert ellenfél érkezett az udvarhelyi sportcsarnokba. Az A osztályos férfi kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának 4. játéknapján, a VSK Udvarhely és a Fogarasi VSK az alapszakaszban és a téli felkészítő során is többször találkozott egymással, azonban a Brassó megyeiek nemigen tudtak borsot törni az udvarhelyiek orra alá.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Bár szombaton a pillanat­nyi állás első és második helyezettje állt szembe egymással, a küzdelem csak az első félidő derekáig volt szoros. A házigazdának továbbra is mellőznie kellett két alapember, Putnoky Szabolcs és Fedila Mohamed játékát, így a gólgyárosi szerepet Menyhárt Barna és Feliciano Couveiro vállalta magára. A félidőben 21–13 arányú hazai előnyt mutatott az eredményjelző, ebben része volt Varó Lajos remek kapusteljesítményének is. A térfélcsere után Jobb Lőrinc váltotta őt az udvarhelyi kapuban, hasonlóan kiemelkedő teljesítményt nyújtva. A győzelem egy pillanatra sem volt kérdéses, így az utolsó tíz percre a legfiatalabbak is pályára léptek, a VSK hármas számú hálóőre, Bogos Dávid is magas szinten tartotta a kapusteljesítményt, végül a hazaiak 35–27-es végeredménnyel zárták a szombati bajnokit, és 100 százalékos teljesítménnyel vezetik a rájátszást.

– Vegyesek az érzelmek, nyilván, örülünk a győzelemnek, de rendkívül elszomorít a csapat jövőjének a kilátástalansága

– fogalmazott a VSK vezetőedzője, Sipos Lóránt, utalva arra, hogy a sportklub költségvetésének megnyirbálása miatt ősztől nemcsak az élvonalbeli indulás, de a másodosztályos szereplés is kérdésessé vált.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!