Hirdetés

Sorsoltak a csoportkörre, a férfiak nagyon belehúztak

A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a párizsi olimpia csoportkörének sorsolásán. A magyar nők kapitánya elégedett, a férfiaké viszont azt mondja, ennél nehezebb csoportba nem is kerülhettek volna.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc

Chema Rodríguez szövetségi kapitány férfiegyüttese július 27-én Egyiptommal, 29-én Argentínával, 31-én Norvégiával, augusztus 2-án a sorozatban háromszor vb-aranyérmes Dániával, 4-én pedig a címvédő és házigazda Franciaországgal találkozik Párizsban. A legjobb nyolc közé a csoportok első négy-négy helyezettje jut. A negyeddöntőt augusztus 7-én, az elődöntőt 9-én, a bronzmérkőzést és a finálét 11-én rendezik Lille-ben.

A nők a csoportmeccseket a nyitóünnepség előtt, július 25-én kezdik az ugyancsak címvédő hazaiakkal.

Július 28-án a brazil, 30-án az angolai, augusztus 1-jén a spanyol, majd 3-án a holland csapattal találkozik Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a francia fővárosban. A negyeddöntőre 6-án, az elődöntőre 8-án, a bronzmeccsre és a döntőre 10-én kerül sor Lille-ben.

A magyar férfiválogatott kilencedik alkalommal szerepel olimpián, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés. A női csapatnak ez lesz a nyolcadik részvétele, legjobb eredménye a 2000-es ezüstérem.

– Golovin Vlagyimir, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya örült a sorsolásnak. Megoldhatónak tartom a feladatot, ha ugyanolyan fejjel látunk neki, mint a selejtezőben a svédek elleni meccsnek – mondta a kapitány, aki továbbjutás esetén a negyeddöntőben szívesen látná ellenfélként Szlovéniát. Chema Rodríguez, a magyar férfiegyüttes szövetségi kapitánya ugyanakkor úgy vélekedett, csapata a lehető legnehezebb csoportba került. Szerinte

a skandináv csapatok ellen nehéz játszani, ám ha negyeddöntőbe jutnak, ott már bármi megtörténhet.

Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke szerint mindkét szakágnak nehéz dolga lesz, ezért konkrét helyezést nem merne tippelni.

– Játékosként mindig úgy voltam vele, hogy ki kell menni, tovább kell jutni, aztán majd lépésről lépésre haladni – mondta.


Csoportbeosztás
Férfiak, A csoport: Japán, Svédország, Németország, Horvátország, Spanyolország, Szlovénia. B csoport: Magyarország, Argentína, Egyiptom, Norvégia, Dánia, Franciaország.
Nők, A csoport: Koreai Köztársaság, Dánia, Szlovénia, Németország, Norvégia, Svédország. B csoport: Magyarország, Angola, Brazília, Spanyolország, Hollandia, Franciaország.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!