Pontot érő harcosság

Végletekig kiélezett csatában, nagyot harcolva rabolt egy pontot Moldvából a Székelyudvarhelyi VSK férfi kézilabdacsapata. A folytatás sem ígérkezik izzadságmentesnek, csütörtökön a román kézilabdában évek óta egyeduralkodó Bukaresti Dinamo látogat az udvarhelyi sportcsarnokba.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Pontot érő harcosság
Komporály dob gólt. Jó az öreg a háznál Fotó: Hodgyai István

Vlad Caba, a székelyföldi sporttörténelem egyik legnagyobb sikerét – európai Challenge-kupa-győzelem – elérő edző új csapata ellen lépett parkettre a Székelyudvarhelyi VSK. Azóta nemcsak a klub neve cserélődött ki, az erőviszonyok is jelentősen átalakultak: az egykori SZKC-nak valószínűleg ujjgyakorlat lett volna két vállra fektetni a mostani Focșani-t, de az újonc VSK sem állt lehetetlen küldetés előtt. A focșani-iak eddig összesen egyetlen pontot termeltek, míg az udvarhelyiek három vereség után ízlelték meg a győzelem ízét, s önbizalommal telítődve utazhattak Moldvába.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ahol jól is kezdték a mérkőzést, rendre náluk volt az előny, a hazaiak 7–7-nél érték utol Katonáékat. Apropó, Katona: a fiatal irányító ismét elemében volt, s akárcsak a legutóbbi mérkőzésen, most is csapata legeredményesebbje volt hat góllal. De ne szaladjunk ennyire előre! Három perc erejéig a vezetést is átvették a foksányiak, de a pihenőre már 12–11-es udvarhelyi előnnyel mehettek a csapatok.
Térfélcsere után felsejlett a tordai mérkőzés, ahol a VSK egy góllal job volt fél óra után, ám végül kudarcot vallott, hiszen Focșani már három góllal is vezetett (43. perc: 20–17). Egy időkérés után belehúztak a vendégek, Katona magabiztosan értékesítette a megítélt heteseket, Komporály és Tálas góljaival pedig huszonegynél utolérték a házigazdát. Fej fej mellett a végéig a két csapat, az idegőrlő harc mindkét fél javára eldőlhetett volna a végjátékban, de nagyobb sansza a győzelemre Udvarhelynek volt, de Couveiro lövését az utolsó másodpercekben kivédte a kapus, maradt a 26–26.
Az 5. forduló eredményei: CSM Focșani – Székelyudvarhelyi VSK 26–26 (az udvarhelyi gólszerzők: (Katona 6, Roșu 5, Couveiro 4, Dedu, Komporály 3–3, Loic 2, Zalevskyi, Tálas, Putnoky 1–1), Torda – Vaslui 34–26, Temesvár – Steaua 28–30, Suceava – Buzău 36–32, Konstanca – Bukaresti CSM 26–20. A Dinamo – Bákó és a Nagybánya – Fogaras mérkőzéseket lapzártánk után játszották.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!