Hirdetés

Petícióval segítenek

Petíciót indítottak a székelyudvarhelyi kézilabda megmentésért a sportág kedvelői, szurkolói. Anyagi és erkölcsi támogatást kérnek az udvarhelyi városvezetéstől.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Petícióval segítenek
Akiknek fontos az udvarhelyi kézilabda. Lepacsizták Fotó: VSK Udvarhely

Fennállásának 100. évét ünnepli idén a szé­kely­ud­var­helyi kézilabda, miközben a feljutást célul ki­tű­ző VSK magabiztosan halad célja felé. Ünnepre még sincs ok, a centenárium évében a város önkormányzati testülete 2 millió lejjel csökkentette a városi sportklub költségvetését, ellehetetlenítve az esetleges élvonalbeli szereplést, de még az őszi másodosztályos indulás is kérdésessé vált.
Az udvarhelyi kézilabda sze­relmesei, sportbarátok, szur­kolók már korábban is til­ta­koz­tak a döntés ellen, most petíciót indítottak a sportág megmentése érdekében. Az ud­var­he­lyi ön­kor­mány­za­ti tes­tü­let­nek és a polgármesteri hivatalnak címzett aláírásgyűjtési akció kezdeményezői azt kérik, hogy mind erkölcsileg, mind pedig anyagilag támogassák a VSK Udvarhely kézilabdacsapatát, illetve a megszavazott költségvetés ellenére találjanak megoldást a csapat működtetésére és az élvonalban való indulásra.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Cikkünk írásakor az online petíciót több mint 550-en írták alá, 127-en osztották meg, és olyan kézilabdaikonok is hangot adtak támogatásunknak, mint Tálas Huba és Andrei Mihalcea.
A VSK Udvarhely legutóbb az A osztályos bajnokság fel­ső­házi rájátszásának 6., hétközi fordulójában lépett pá­lyára, szerdán este a CS Med­gi­dia együttesét fogadta Ud­var­he­lyen. A találkozó szoros és kiegyensúlyozott volt, a házigazdának komolyan meg kellett küzdenie a pontok itthon tartásáért, ezt főleg a végjátékban mutatott pontos játéknak köszönhetően sikerült is: 34-31-re győzött a VSK.

A petíció ITT érhető el.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!