Hirdetés

Pazar bemutatkozás

Remekül sikerült két székelyudvarhelyi játékos bemutatkozása a román fiú ser­dülő kézilabda-válogatottban: mindketten jó játékkal és sok góllal hálálták meg a bizalmat.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Pazar bemutatkozás
Bodor (balról a harmadik) megszórta a magyarokat Fotó: FRH

Dicsérőszavakkal illette a román serdülő fiúválogatottban bemutatkozó öt újoncot, köztük két szé­kely­ud­var­he­lyi kézilabdázót Ionuț Tița vezetőedző. A Székelyudvarhelyi ISK ifjúsági 2-es fiúcsapatát erősítő Bodor Tas József és Józsa Csaba Dávid először kapott meghívót a román nemzeti csapatba, amely Temesváron találkozott néhány napos összetartásra. 
Az U16-os válogatott innen Dunakeszi felé vette az irányt, ahol két találkozón is megmérkőzött Magyarország hasonló korosztályos válogatottjával. Az első mérkőzésen az utolsó percekig kiélezett találkozón a jobbátlövő Józsa védekezői feladatokat kapott, amelyeket edzője szerint remekül oldott meg, míg az irányító Bodor 11 lövésből 10 gólt szerezve csapata legjobbja volt. A magyarok 16–14-es félidő után 26–23-ra nyertek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A második meccsen felforgatott román csapat lépett pályára, amit a magyarok könyörtelenül kihasználtak, és 21–13-as félidő után 46–30-ra nyertek. Az udvarhelyiek azonban ekkor sem vallottak szégyent, Józsa mind a 7 lövését gólra váltotta, Bodor pedig ezúttal 5 találatot jegyzett.
Mindkét udvarhelyi kézilabdázónak ez volt tehát az első román válogatottsága, teljesítményükre a magyar válogatottnál is felfigyeltek, így megtörténhet, hogy hamarosan a piros-fehér-zöld csapatba is meghívót kapnak. Bodor és Józsa egyébként „szem előtt” volt korábban is az anyaországban, hiszen hónapokon át mindketten résztvevői lehettek a Magyar Kézilabda-szövetség által elindított Komplex Tehetség Programnak.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!