Hirdetés

Megkapta bajnoki érmeit a Székelyudvarhelyi VSK

A sereghajtó Vidombáki Teutonok elleni győzelemmel, majd a bajnoki éremmel a nyakukban zárták le szombaton az A osztályos férfi kézilabdabajnokságot a feljutást már korábban kiharcoló Székelyudvarhelyi VSK játékosai és a szakvezetői stáb tagjai. Utóbbiakra még sok munka vár.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megkapta bajnoki érmeit a Székelyudvarhelyi VSK
Bajnokként búcsúztak a másodosztálytól. Szintlépés Fotó: Hodgyai István

t nélküli mérkőzés várt a Székelyudvarhelyi VSK csapatára a férfi kézilabda A osztály 2023–24-es idényének szombati zárófordulójában, amikor a felsőházi rájátszás sereghajtója, a Vidombáki Teutonok látogatott az udvarhelyi sportcsarnokba. Az udvarhelyiek már korábban kivívták az élvonalba való feljutást, majd a bajnoki címet is, míg a Brassó megyeiek az eredménytől függetlenül is az utolsó helyen zárták a bajnoki idényt.

Hodgyai István

A tétnélküliségből fakadó, a szokásosnál is nagyobb könnyelműség és némi fegyelmezetlenség miatt a találkozó helyenként paprikás hangulatot, máskor meg mulatságos jelleget kapott, de a lényegen nem változtatott: a VSK az első perctől az utolsóig vezetve, magabiztosan, 39-32-es végeredménnyel gyűjtötte be a játékba helyezett pontokat, és szinte tökéletes mérleggel, egy döntetlen mellett 13 győzelemmel zárta a rájátszást, és ezzel a bajnoki idényt.

A lefújás után következett az érmek kiosztása, melyeket a bajnoki emlékplakettel együtt a Román Kézilabda-szövetség alelnöke, Sorin Dinu adott át a férfi kézilabda A osztály újdonsült bajnokcsapatának.

– Gratulálok mindenkinek, hosszú év volt, sikerült elérnünk a célkitűzéseinket azt követően, hogy rendeződött a klub gazdasági háttere. Már neki is fogtunk a következő idény előkészítésének – közölte Sipos Lóránt, a Székelyudvarhelyi VSK vezetőedzője.

Hozzátette, sok még a munka, már zajlanak a tárgyalások, sorra következnek majd a bejelentések, lesznek távozók, lesznek érkezők, és természetesen lesznek szerződéshosszabbítások is. A következő bajnoki idénnyel kapcsolatban optimistán nyilatkozott.

– A múltból tanulva megpróbálunk egy olyan csapatot előkészíteni, amely tényleg bent tud maradni az élvonalban. Köszönöm a közönségnek, hogy a pünkösdi ünnep ellenére is ilyen szép számmal kijöttek az idényzáróra, reméljük, hogy legalább ennyien, de akár még többen is kilátogatnak majd az élvonalbeli mérkőzéseinkre is – fogalmazott Sipos.

Férfi kézilabda A osztály, felsőházi rájátszás, 14. (utolsó) forduló:

Székelyudvarhelyi VSK – Vidombáki Teutonok 39-32 (21-16)

Hodgyai István





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!